Στέλλα Μελισσαροπούλου

Η Στέλλα Μελισσαροπούλου είναι και αυτή γεννημένη το «βρώμικο ‘89» και αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε την πρακτική της σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου ασχολήθηκε με το οικονομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Η συνέχεια τη βρήκε ...στη γύρα να ψάχνει ποιο κομμάτι την ιντριγκάρει περισσότερο στην ευρύτερη αγκαλιά της δημοσιογραφίας . Με βραχεία κεφαλή ,μέχρι στιγμής, προηγείται το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Αγαπάει κάθε μορφή τέχνης, καθώς θεωρεί πως η τελευταία είναι η μόνη υγιής απάντηση στον παραλογισμό της «λογικής» του καιρού μας. Έχει περάσει από ιστοσελίδες, μπλογκς, και έχει φυλακίσει εκατοντάδες κείμενα στο συρτάρι της. Το pints.gr είναι η ευκαιρία της να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει, να σχολιάσει, να παρουσιάσει, να προτείνει και να αμφιβάλλει δημόσια. Όπως και να ‘χει να εκφραστεί.

Η σκηνοθέτιδα Βάσια Χρονοπούλου μας συστήνει την ομάδα Apparatus

Η σκηνοθέτης Βάσια Χρονοπούλου μας συστήνει την νεοσύσταση θεατρική ομάδα Apparatus και μας μιλά για την πρώτη θεατρική τους παράσταση, που έχει τον τίτλο «Ο μηχανισμός του δωματίου».

Λεονάρντ Κοέν: Oι πραγματικές ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του

Ο Λεονάρντ Κοέν κλείνει σήμερα τα 82 του χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει ενεργός καλλιτέχνης.

Το τελευταίο μας ποίημα

«Είμαστε ένα βήμα πριν να σταματήσουμε να είμαστε ποιητές», σου είπα, κι εσύ αναρωτήθηκες πως είναι δυνατόν όσες περισσότερες μέρες είδαμε τον ήλιο, τόσο λιγότερο φως να έχουν τα μάτια μας.

«Σύντροφοι;» O Ν. Καμτσής μας μιλά για το άγνωστο έργο του Στριντμπεργκ

Προσωπικά με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με έργα που έχουν μια παρθενικότητα, δεν έχουν την σφραγίδα του μεγαλειώδους, αλλά και πάλι έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία.

Μια βδομάδα χωρίς fake-book

Δύο πρόσφατες έρευνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επαναπροσδιορίζουν την «σχέση» μας με το διαδίκτυο.

Ο αμφιλεγόμενος Βίλχελμ Ράιχ

«ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ.Κράτα τη ζωή σου στα χέρια σου, μην την εμπιστεύεσαι σε κανέναν άλλον, πόσο μάλλον στους εκλεγμένους ηγέτες σου. Γίνε ο εαυτός σου! Αυτό στο είπαν πολλοί μεγάλοι».»

Προεκλογική ευτυχία (live)

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κατέβω σε αυτές τις εκλογές, διότι αιφνιδιάστηκα -πίστευα πως θα γίνουν κανά μήνα αργότερα-και δεν πρόλαβα τη διορία.

Το Charlie Hebdo σατιρίζει εσένα

Κι ίσως τελικά το μεγαλύτερο έγκλημά μας να μην είναι η ίδια η λήθη, αλλά η πίστη μας ότι κάναμε το χρέος μας.