Λένα Ξάνθη

H Λένα Ξάνθη γεννημένη και αυτή το 1989 ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της επικοινωνίας μέσα από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και αποφοίτησε το 2011. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Μ. Βρετανία και στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Σήμερα επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει την έρευνα της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως υποψήφια διδάκτορας του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Βασικό ερευνητικό της πεδίο είναι οι νέες τεχνολογίες, οι πολιτιστικοί οργανισμοί και η διαχείριση της ψηφιακής φήμης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων, πέρασε για λίγους μήνες από το χώρο του μάρκετινγκ ως υπεύθυνη μάρκετινγκ μεγάλης ιστοσελίδας αλλά η δημοσιογραφία όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε να αποτελεί δημιουργική διέξοδο. Δούλεψε σε οικονομικές και ασφαλιστικές ιστοσελίδες, η ανάγκη όμως για δημιουργία και η πεποίθηση ότι οι συλλογικότητες ανθρώπων ικανών και ονειροπόλων μπορούν να καταφέρουν πολλά την οδήγησε στο pints.gr και στο CR radio.

Κατάργηση του όρου της αρτιμέλειας… τώρα!

Zήτησαν την άμεση κατάργηση του όρου της αρτιμέλειας που βρίσκεται στο ΠΔ 370/1983, το οποίο απαγορεύει τη θεατρική και χορευτική εκπαίδευση των αναπήρων στη χώρα μας.

Το Δόγμα 95

Δεν ήταν λίγοι οι θεωρητικοί του κινηματογράφου αλλά και οι σκηνοθέτες που διέβλεπαν ήδη από τα μέσα στης δεκαετίας του 90’ ότι οι αισθητικές και καλλιτεχνικές εκπτώσεις που γίνονταν στην παραγωγή αλλά και την προβολή των ταινιών καθώς και η επικείμενη έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας απειλούσαν τον κινηματογράφο.

Α. Χατζηστεφάνου: «Δεν είναι δικτατορία αλλά είναι το σύστημα το ίδιο»

Είχαμε όμως και υποχωρήσεις ή και προδοσίες από κυβερνήσεις που υποσχέθηκαν εντελώς διαφορετικά πράγματα και έκαναν εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία

Ο απόηχος αυτής της ιστορίας που γίνεται στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο φτάνει σε όλο τον πλανήτη και είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχει κόσμος που ψάχνει ένα παράδειγμα που θα τον εμπνεύσει.

Α. Τουμπανάκη: «Θέλω να γνωρίζω ανθρώπους, νοοτροπίες και γλώσσες πέρα από το μικρόκοσμο μου»

Στη μουσική επίσης υπήρξε επιστημοσύνη όσον αφορά στο τρόπο προσέγγισης με υπευθυνότητα, έρευνας και μελέτης των ήχων, των ρυθμών, της μουσικότητας και των δυνατοτήτων της φωνής.

«Πρέπει να είμαστε ολοκληρωτικά στο εδώ και τώρα της κάθε συνθήκης»

Αλλά αυτή είναι και η ομορφιά της ζωής. Το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε στο πλαίσιο που μας δίνεται. Και κάποιοι γενναίοι, μπορούν να σπάνε και το πλαίσιο.

Ρόζα Προδρόμου: «Το σώμα είναι όσα νιώθει ο άνθρωπος»

Τα PINTS παρακολουθήσαμε την ιδιαίτερη παράσταση “pulsar”  στο Θέατρο 104και κάναμε μερικές ερωτήσεις στην πολύ ενδιαφέρουσα, Ελληνοβρετανίδα performer προκειμένου να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Νοέμβρης 1973: Τα τελευταία λεπτά

Ένα κείμενο του Χρήστου Καϊστριώτη στο προσωπικό του blog για τα τελευταία λεπτά πριν το τανκ μπει μέσα στο Πολυτεχνείο καθώς και το ραδιοφωνικό αφιέρωμα της Μαριλένας Καρρά στα γεγονότα στο CR radio.

Στο Κοινωνικό Ωδείο η μουσική δεν σταματά

Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα στην αρχή. Δεν είχαμε χώρο, δεν είχαμε όργανα, δεν είχαμε βιβλία αλλά είχαμε όλη την καλή διάθεση να προσφέρουμε δωρεάν μουσική παιδεία.

Το χρονικό ενός τραγικού εξαμήνου από την «Αγκαλιά»

Και όταν περνάς τα όρια αυτό έχει κόστος. Έχει κόστος, πρώτον ψυχοσωματικό. Έχει κόστος οικογενειακό μεγάλο. Έχει κόστος κοινωνικό και νομικό…

Το ΕΚΠΑ ζητούσε 20€ το μήνα για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ

«Η πρόσβαση είναι δικαίωμα, η παρεμπόδιση ρατσισμός και η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ υποχρέωση μας»

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου: «Δυστυχώς, τώρα πια είστε απέναντι»

Όχι μόνο δεν καταργήσατε κανέναν από τους προηγούμενους νόμους που είχατε δεσμευτεί ότι θα κάνετε, αλλά με το τρίτο μνημόνιο βάζετε ταφόπλακα στο χώρο της υγείας.

Το αίμα των Ούγγρων

«Αλλά αυτό το μάθημα για να περάσει και να πείσει τις χώρες εκείνες της Δύσης, που κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους, ήταν απαραίτητο, και δεν μπορεί να είναι παρηγοριά για μας, να χυθεί τόσο πολύ αίμα από τους ανθρώπους της Ουγγαρίας».

Μια “πορτοκαλί” αρχή

Έτσι, λοιπόν, σήμερα κλείσαμε έναν κύκλο 22 εκπομπών με περισσότερους από 30 καλεσμένους. Mια αξέχαστη χρονιά στο ραδιόφωνο που δίνει χρώμα και φωνή στην αλληλεγγύη.

«Η αλληλεγγύη είναι πράξη αντίστασης»

Το Ιατρείο δημιουργήθηκε 2 χρόνια πριν όταν εκείνη η φοβερή ανάγκη τους κράτους να δημιουργηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα άφησε ανθρώπους ανασφάλιστους χωρίς καμία φροντίδα.

Δάρνακες: Η μπάντα λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό σαν μουσική κολλεκτίβα

Στο συλλογικό φαντασιακό της μπάντας υπάρχει ένα φωτεινό όραμα που δικαιώνει την παιγνιώδη πρόσληψη της πραγματικότητας.

Το ταξίδι των καταραμένων

Οι άνθρωποι αυτοί διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό δύο φορές και οι αρχικές τους ελπίδες και τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή μετατράπηκαν σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγουν από βέβαιο θάνατο του επαναπατρισμού.

Victoria Woodhull: Η πρώτη υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

Κι όμως η Hillary δεν είναι η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε και διεκδικεί το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Heike Hänsel: Η εξυπηρέτηση του χρέους με οποιοδήποτε τίμημα είναι απάνθρωπη

Τα χρέη συνέτριψαν την Ελλάδα, ειδικά τον πληθυσμό. Η εξυπηρέτηση του χρέους με οποιοδήποτε τίμημα είναι απάνθρωπη και καταστροφική. Αν θέλουμε σοβαρά να μιλάμε για αλληλεγγύη στην Ευρώπη, τότε χρειάζεται ένα κούρεμα και η παροχή ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος για την αποπληρωμή των υπόλοιπων δανείων.

Dusk: «Η μουσική πορεία είναι ένα έργο ζωής»

Τέλος, υπάρχουν στιγμές στην ζωή που ενώ μπορεί να αλλάζουν τα πρόσωπα, οι συγκυρίες φέρνουν την επανάληψη στην ιστορία και τότε βουτάω, ξαναγίνομαι η ηρωίδα του δράματος και βιώνω το κομμάτι από την αρχή.

Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά

Πόσους ρόλους από αυτούς έχουμε υποδυθεί; Μπορεί να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος, πόνος-εκδίκηση-πόνος; Υπάρχει πιθανότητα γιατρειάς; Υπάρχει δυνατότητα να μην ενοχοποιούμε τον άλλο για τους δικούς μας πόνους;

Για Πάντα-Μαργαρίτα Μαντά

Οι μοναδικές έννοιες που μπορούν να σταθούν απέναντι στο κενό των υπαρξιακών ερωτημάτων και να γλυκάνουν την ανθρώπινη διαδρομή ανάμεσα στο μυστήριο της γέννησης και το μυστήριο του θανάτου, είναι η αγάπη και η ελπίδα.

Σκουριές: Ένας Αγώνας πνιγμένος στο δίκαιο

“Δυστυχώς ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ είχαν παραταχθεί “προληπτικά” για μία πορεία που είχε από καιρό ανακοινωθεί, μια οργανωμένη κινηματική παρέμβαση στο δάσος χωρίς ίχνος μυστικότητας.

“Η πόρνη από πάνω” στο Θέατρο Βρετάνια

Η Κατερίνα Διδασκάλου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μέσα από ένα συγκλονιστικό μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη, βουτά στον ανθρώπινο ψυχισμό, μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία.

Επιτέλους πρόσβαση!

Το δικαίωμα τους για ισότιμη πρόσβαση στα έργα Πολιτισμού διεκδίκησαν με επιτυχία οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Mια απόφαση

Κοίτα γύρω μας, γίναμε άνθρωποι με «σπασμένα φτερά». Άνθρωποι που στρίμωξαν τα όνειρα τους σε λίγες σκέψεις στην καθημερινή διαδρομή μέσα στο λεωφορείο.

“Το ΣτΕ αφουγκράστηκε τη βούληση των πολιτών και πήρε μια ιστορική απόφαση”

«Το ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενο τους νομικούς θεσμούς, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ…»

“Tο Psarokokalo είναι πολλά παραπάνω από ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους”

Για όγδοη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo (International Short Film Festival Psarokokalo), ξεκινά το ταξίδι του με αφετηρία τις δυτικές Κυκλάδες.

Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανατρεπτική πρόταση της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, που αφορά την απαγόρευση αγοράς προϊόντων καπνού εφ’ όρου ζωής σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 2000.

Η. Βαμβακούσης: «Θέλει πολύ αγώνα για να κάνεις αυτό που αγαπάς»

Ο Ηλίας είναι από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες που όχι απλά έχουν ταλέντο αλλά έχουν μελετήσει πολύ…

«Ελληνικά απογεύματα Κυριακής»

Αυτή είναι η απάντηση του Βασίμ αν τον ρωτήσεις τι κάνει έξω απ’ το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά. Μιλάει σε όλους στον πληθυντικό κι εκτελεί χρέη βοηθού γραμματέα μιας και τα ελληνικά του είναι σχεδόν άψογα.

Μας βλέπουν…

Εκεί που νομίζεις πως έχεις βάλει τα πράγματα σε τάξη και έχεις πείσει τον κόσμο ότι όλα πάνε καλά, πως έχουμε πλεόνασμα και έρχεται η ανάπτυξη και στις εκλογές παρά το αρνητικό αποτέλεσμα κέρδισες

Το Vouliwatch ήρθε για να τα αλλάξει όλα

Γνωρίσαμε το vouliwatch στο πρώτο πολιτικό εργαστήρι, που διοργάνωσαν πριν τις ευρωεκλογές στο βιβλιοπωλείο free thinking zone με τη συμμετοχή έξι υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Άλλοι στείλανε το μήνυμα, άλλοι πήρανε το μήνυμα, άλλοι δεν ξέρουν να διαβάζουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις ευρωεκλογές με διαφορά 3,7% από τη Νέα Δημοκρατία. Για πρώτη φορά στη χώρα αριστερό κόμμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Οι πολίτες σώζουν τον αιγιαλό

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα μαζικό κίνημα πολιτών συγκροτείται στο διαδίκτυο ενάντια στο νομοσχέδιο του Αιγιαλού αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες αν θέλουν μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο σε όσα συμβαίνουν γύρω τους.

ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Δε φτάνουν οι λέξεις για να δώσεις ελπίδα στον άλλο, δε φτάνουν οι λέξεις για να μοιραστείς το όνειρο σου, για να εκφράσεις την πικρία σου, για να ζητήσεις από τον άλλο να σταθεί δίπλα σου, να μη σε ξεχάσει.

A future perfect για την Κατερίνα και την Εύη

“Τα κορίτσια που αγαπάνε το τσιμέντο πάνε παντού”, αυτό είναι το μότο της Κατερίνας Γρηγοροπούλου και της Εύης Σουγκαρα. Ακούγεται παράξενο; Δεν είναι.

Ένα σύγχρονο κολαστήριο ανθρώπων στον Κορυδαλλό

Εικόνες που προκαλούν θλίψη και θυμό έχουν έρθει τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο δράμα, που εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Βοσνία Ερζεγοβίνη: στους δρόμους και πάλι

Έκρυθμη παραμένει για τρίτη ημέρα η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Λίγες μέρες μετά την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία ακόμα μια χώρα της Ευρώπης βρίσκεται σε αναταραχή.

Δημοσιογραφία και Νέα Εποχή-Νέες Τεχνολογίες

Τα μέσα στο σύνολό τους, και κάθε ένα ξεχωριστά, βρίσκονται σε μια περίοδο βαθιάς αλλαγής. Αυτό αφορά όλες τις πτυχές των μέσων αλλά κυρίως το περιεχόμενό τους.

Έγινε η απώλεια συνήθεια μας..

Μερικές φορές τα λόγια είναι λίγα. Πολύ λίγα. Μερικές φορές η σιωπή είναι τόσο εκκωφαντική στο άκουσμα κάποιων ειδήσεων, όπως της τραγωδίας που συνέβη στο Φαρμακονήσι.

Data journalism: Εξέλιξη ή επανάσταση;

Η ψηφιακή εποχή έφερε τα πάνω κάτω στην επικοινωνία. Οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες οδήγησαν σε δραστικές αλλαγές στο χώρο της παραδοσιακής δημοσιογραφίας.

Όταν τελειώσουν οι γιορτές…

Σχεδόν ξαφνικά πριν από λίγες μέρες, άρχισαν να μιλούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στις τηλεοράσεις μας για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους.

Το twitter είναι το “μυστικό όπλο” της Ισπανικής Αστυνομίας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν ριζικά τη μονόδρομη τροχιά της ενημέρωσης και έδωσαν στους ανθρώπους νέες δυνατότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Γνωρίστε το Parkaround

Το ParkAround προσφέρει σε κάθε οδηγό άμεση και γρήγορη πληροφόρηση του κόστους των ιδιωτικών σταθμών parking στην περιοχή του προορισμού του.

Οι 5 σημαντικότερες φράσεις του Νέλσον Μαντέλα

O μεγάλος ηγέτης της Νοτίου Αφρικής άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών. Υπήρξε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας και πρωτοστάτησε στον αγώνα εναντίον του Απαρτχάιντ.

Το σκίτσο που έφερε… θύελλες

Το σκίτσο που βλέπετε είναι δημιουργία του σκιτσογράφου της εφημερίδας τα “Νέα”, Δημήτρη Χαντζόπουλου και ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Άνθρωποι εμπιστοσύνης

«Σε αυτή τη χώρα είμαστε άτυχοι γιατί πέρα από τις δικές μας κοινωνικές ιδιορρυθμίες, τον πολιτικό μας αναλφαβητισμό και την ανάγκη μας να βολευτούμε με οποιοδήποτε τρόπο, έχουμε και πολιτικούς πολύ κατώτερους των περιστάσεων».

Βάλε το κασετόφωνο να παίζει…

Τι θα ήταν η ζωή χωρίς μουσική..; Εμείς στα Pints λατρεύουμε τη μουσική και γι’ αυτό σας συστήνουμε το “Κασετόφωνο” και χαιρόμαστε πολύ που μας χάρισε και τη δική μας ιντερνετική μουσική λίστα!

Πλεόνασμα στη φτώχεια

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας και τα στοιχεία για την Ελλάδα συγκλονίζουν. Περίπου το 36% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και το 77% των ανέργων δεν παίρνει καν επίδομα ανεργίας.

City of (t) Errors από τη θεωρία στην πράξη

Την Κυριακή που μας πέρασε παρουσιάστηκε και δοκιμάστηκε στην πράξη η εφαρμογή City of (t) Errors με τη συμμετοχή των Glovo Volunteers.

Όλες οι τελευταίες επιθέσεις των βουλευτών της ΧΑ σε δημοσιογράφους και οπερατέρ (βίντεο)

Απ’ ότι φαίνεται υπάνθρωποι για κάποιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι και οι δημοσιογράφοι, οι οπερατέρ και οι φωτογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους.

Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα του #RuinsDoc, Ζωή Μαυρουδή

Τα «Ερείπια» της Ζωής Μαυρουδή εξιστορούν τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα και της διαπόμπευσης των γυναικών

Ζωή Παπαδοπούλου: «Είναι ευλογία να ζεις μέσα στην μουσική…»

Το ταλέντο της Ζωής δεν άργησε να ξεχωρίσει. Την ανακάλυψε ο Μ. Ρασούλης, επέλεξε να την έχει στο πλάι του ο Δ. Μητροπάνος και παραγωγή στον πρώτο δίσκο της έκανε η Χάρις Αλεξίου.

Lolek-Γιάννης Αναγνωστάτος

O Γιάννης Αναγνωστάτος φαίνεται πως έχει αυτό το κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει και να γράφει μοναδικά κομμάτια. Ο Γιάννης μιλά στα Pints και τη Λένα Ξάνθη!

Μ. Λούκα «Γιατί όσα σχέδια και να κάνω, η ζωή με πάει πάντα εκεί που θέλει. Ευτυχώς!»

Είναι νέα, όμορφη, με μαγική φωνή και προσφάτως ανακάλυψα ότι είναι εξαιρετικά ευγενική. Η Μαρία Λούκα όμως ξεχωρίζει και για έναν ακόμα λόγο. Είναι στ’ αλήθεια ροκ.