Μία νέα καμπάνια βγήκε στον αέρα αυτές τις μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «Αφήνω το γόνο…να γίνει γονιός» με πρεσβευτές τρεις διάσημους Ελλήνες σεφ, τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

 

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ενημέρωση τόσο των καταναλωτών όσο και των επαγγελματιών ψαράδων αναφορικά με το θέμα της κατανάλωσης του γόνου (δηλαδή των μικρών ψαριών), τα οποία ακόμη δεν έχουν φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία.

 

Όπως αναφέρεται κάτω από το βίντεο της καμπάνιας: «Στόχος της Καμπάνιας είναι η αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών, των επιχειρηματιών στην αγορά των ψαριών, των εστιατορίων και κάθε άλλου παράγοντα που συμμετέχει στην διακίνηση και την κατανάλωση ψαριών, με στόχο στο τραπέζι του καταναλωτή να φτάνουν μόνο ψάρια βιώσιμης αλιείας».

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα «Αχώριστοι» (Inseparable) με σκοπό την ενημέρωση γι’ αυτό το θέμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της καμπάνιας στο facebook.

 

Δασκάλα, δικηγόρος, παιδίατρος ήταν μερικά απ” τα επαγγέλματα που επέλεγαν οι συμμαθήτριές μου στο σχολείο…Εγώ δημοσιογράφος. Πού πας να μπλέξεις; Έλεγαν πολλοί, προτίμησε κάτι πιο ξεκούραστο. Αποφάσισα λοιπόν να πάω κόντρα στις «συμβουλές» των άλλων και να κάνω αυτό που ήθελα…Σωστό ή λάθος; Θα δείξει…!

Έλενα Μπεκούλη

No Comments

Leave a Comment