Αστροφεγγιά

astrofeggia

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της νεοελληνικής πεζογραφίας, η Αστροφεγγιά του Ι. Μ Παναγιωτόπουλου, διασκευάσθηκε σε θεατρικό έργο υπό τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα.

Η Αστροφεγγιά είναι ένα έργο που καθρεπτίζει την ελληνική κοινωνία του μεσοπολέμου, αλλά όχι μόνο, καταφέρνει να διεισδύσει στο σήμερα και να παραλληλίσει την κοινωνία του σήμερα και του τότε.

Είναι μία ιστορία που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία, την οικογένεια, τον έρωτα, το μίσος, την προσωπική αναζήτηση και πάλη, την προσπάθεια για επιβίωση και πρόοδο, την αγωνία για την ίδια τη ζωή.

Διαδραματίζεται σε μία δύσκολή περίοδο γεμάτη γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και τους ανθρώπους της, όπως ο πόλεμος, το προσφυγικό, η προκατάληψη, ο φόβος, η πολιτική προδοσία.

Όλα φαντάζουν τόσο μακρινά, συνάμα τόσο κοντινά μας.

Μιλά για μία πραγματικότητα που νιώθεις δική σου, βιώνοντάς τη μέσα από την ίδια την ερμηνεία. Τα ερωτήματα, οι προβληματισμοί, οι σκέψεις και οι καταστάσεις των χαρακτήρων γίνονται δικά σου.

Η σκηνοθετική προσέγγιση  μαζί με την ερμηνεία σε εντάσσουν στην παράσταση και σε προάγουν σε κοινωνό από απλό θεατή. Η εναλλαγή των σκηνών, το βάθος, η προοπτική, τα δίπολα υψηλού- χαμηλού, σκιάς-φωτός δημιουργούν και ενοποιούν κόσμους παράλληλους, ενώ σε οδηγούν στα έγκατα του ψυχισμού των ηρώων.

Το έργο αυτό θίγει, προβληματίζει, συγκινεί, καταργώντας τα όρια του χρόνου, πλάθοντας μία πραγματικότητα αέναη, στην οποία εν τέλει προβάλλεσαι εσύ ο ίδιος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική μεταφορά – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Μιχάλης Τρανουδάκης
Επιμέλεια κίνησης: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Παραγωγή: Purple Group
Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Αντίνοος Αλμπάνης
Ιωάννης Παπαζήσης
Μάκης Πατέλης
Μαριαλένα Ροζάκη
Ευδοκία Ρουμελιώτη
Σταύρος Σβήγκος
Γιούλικα Σκαφιδά
Χάρης Τζωρτζάκης
Βασίλης Χαρίσης

Στο ρόλο της μητέρας η Ρένια Λουιζίδου
Συμμετέχει και ο Δάνης Κατρανίδης
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :
Από τις 12 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη: 20.00
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Γενική είσοδος: 20€
Μειωμένο: 13€
Πέμπτες: 15€