Το εξώφυλλο του δίσκου «Nevermind» ζωντανεύει 25 χρόνια μετά

nirvana_cover

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1991 οι Nirvana κυκλοφορούν το δίσκο “Nevermind”, το εμβληματικό εξώφυλλο του οποίου έμελλε να στιγματίσει για πάντα την ιστορία της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας.

Ο δίσκος αυτός θα είναι ο πιο επιτυχημένος του συγκροτήματος, ενώ τον Ιανουάριο του 1992 έφτασε στο νούμερο 1 του Billboard και τελικώς πούλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το μωρό που πρωταγωνιστούσε στο εξώφυλλο του δίσκου και είναι πλέον άντρας, αποφάσισε να φωτογραφηθεί με τον ίδιο τρόπο, για να τιμήσει έτσι τόσο το συγκρότημα όσο και τη συμμετοχή στο τόσο εμβληματικό εξώφυλλο.

«Η επέτειος αυτή σημαίνει πολλά για μένα. Είναι παράξενο πως έκανα κάτι για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και εξελίχθηκε σε μία τέτοια, εμβληματική εικόνα», δήλωσε ο Spencer Elden, ο οποίος πλέον είναι καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες.

Αρχικά, σκόπευε να φωτογραφηθεί γυμνός κάτω από το νερό, ώστε αυτή η εκδοχή να είναι πανομοιότυπη με εκείνη του εξωφύλλου 25 χρόνια πριν, αλλά ο φωτογράφος που θα έφερνε σε πέρας το πρότζεκτ θεώρησε πως θα ήταν αλλόκοτο κάτι τέτοιο και έτσι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Elden στη “New York Post”.