Υπαναχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ (upd)

empros

Με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώνει πως θα προχωρήσει στην προσωρινή επανασύνδεση του ρεύματος στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.

Συγκεκριμένα, αναφέρει «σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι το εν λόγω ακίνητο στην περιοχή του Ψυρρή, που περιήλθε στην κυριότητα το 2013, έχει πάψει να ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ από τις 19/1/2011.

Στο κτήριο υπήρχε κατ΄ επανάληψη παράνομη σύνδεση της ηλεκτροδότησης, εγείροντας ζητήματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλειας. Οι ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σειράς καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και σύστασης από την Ελληνική Αστυνομία προς το Ταμείο, το οποίο ως ιδιοκτήτης φέρει τις ποινικές ευθύνες, έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ΔΕΗ η συνδρομή της για την αφαίρεση του μετρητή.
 
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στον ΔΕΔΔΗΕ με αίτημα για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Επιπλέον, θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος», καταλήγει το σχετικό κείμενο.


Να θυμήσουμε ότι σήμερα νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ με αστυνομική συνοδεία κατόπιν εντολής του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. κατέφθασε στο Θέατρο και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα μέλη της συνέλευσης του θεάτρου σε ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι “Μετά από την ιστορία με την “Ισορροπία του Νας” στην πειραματική του Εθνικού, τους κουκλοπαίχτες στην Ισπανία που διώκονται ως τρομεροί εγκληματίες, τώρα προστίθεται κι αυτό το περιστατικό για να επιβεβαιώσει ότι σε τέτοιους καιρούς η Τέχνη είναι “η πρώτη απώλεια”, είτε για “οικονομικούς” είτε για πολιτικούς λόγους”.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του, όπως κάνουν άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια. Γι’ αυτό, απόψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ. η προγραμματισμένη παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ «Η Μαγνητοταινία του Κραπ» από το Θέατρο της Σητείας. Παράλληλα, καλούν «όλο τον αλληλέγγυο κόσμο και όποιον πιστεύει ότι το πολιτιστικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα να στηρίξει και το θέατρο και την παράσταση».