Η Ελλάδα μετρά τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους

άνεργοι

Πρώτη στη λίστα του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο του γνωστού αμερικανικού περιοδικού Forbes. H πραγματικότητα στη χώρα αποτυπώνεται στα πρόσωπα των εκατοντάδων νέων που αδυνατούν να βρουν δουλειά παρά την ακαδημαϊκή τους μόρφωση.

Το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Να σημειωθεί πως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Έντονο είναι το πρόβλημα και στην Ισπανία που βρίσκεται πίσω από την Ελλάδα με ποσοστό 14,9% . Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό άνεργων πτυχιούχων στο 7,7%, ενώ Ιταλία και Ιρλανδία καταλαμβάνουν την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα με ποσοστά 7% και 6,7%. Ποσοστό 5,3% έχει η Γαλλία.

Παρατηρούμε έτσι ότι η πρωτιά της Ελλάδας, είναι πρωτιά με αξιοσημείωτη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες της λίστας, καθώς ένας στους πέντε πτυχιούχους είναι άνεργος. Στον αντίποδα, οι άνεργοι πτυχιούχοι είναι είδος προς… εξαφάνιση στην Νορβηγία (1,8%), στην Γερμανία (2,4%) και στην Νότια Κορέα (2,9%).

Χαμηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων έχουν επίσης οι ΗΠΑ (4,1%) και η Ιαπωνία (3,2%).

Δείτε τη λίστα του ΟΟΣΑ, όπως την δημοσίευσε το Forbes:

forbess.png.pagespeed.ce.U9aUyt6i0U