Δεύτερη χρονιά στη «Gotham» City

Gotham

Σε ποιον δεν αρέσει ο Batman; Με την πρόσφατη τριλογία του Dark Knight, όσοι δεν έχουμε διαβάσει τα πάμπολλα κόμικς αλλά είμαστε ακόμη «μεγάλα παιδιά», καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία του γνωστού σούπερ ήρωα. Γνωρίσαμε, επίσης, χαρακτήρες από το franchise που δεν ήταν τόσο προβεβλημένοι σε παλαιότερες ταινίες. Αυτό που, σίγουρα, έμεινε σε πολλούς ήταν η ερμηνεία του Joker από τον Heath Ledger.

Όμως, πολλοί ήταν και αυτοί που αγάπησαν τον Det. Jim Gordon και την εσωτερική του πάλη ανάμεσα στο σωστό και το λάθος. Σε αυτό το στοιχείο πάτησε το κανάλι FOX και δημιούργησε μία σειρά με τον τίτλο «Gotham» η οποία αφηγείται την ιστορία του Gordon αλλά και του νεαρού Bruce Wayne μετά το θάνατο των γονιών του.

Κατά τη διάρκεια της σειράς, γνωρίζουμε τους «κακούς» που θα αντιμετωπίσει ο μελλοντικός Batman αλλά και το πώς κατέληξαν στην τελική τους μορφή, αυτήν που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Πρωταγωνιστής-κακός ο Penguin (Πιγκουίνος) με τον Robin Lord Taylor να φτάνει, ας μου επιτραπεί η βλασφημία, τα επίπεδα του Ledger. Πολλοί ήλπιζαν να δούμε κι έναν πρώιμο Joker αλλά οι ελπίδες τους αποδείχτηκαν, μάλλον, φρούδες.

Παρόλο που είναι σειρά βασισμένη σε ήρωα των κόμικς της DC, δεν είναι ούτε αμιγώς σειρά δράσης όπως το Arrow και το Flash αλλά ούτε γλυκανάλατη όπως το Smallville. Εστιάζει κυρίως στους εσωτερικούς διχασμούς του Jim Gordon και κατά δεύτερο λόγο στις σχέσεις του με το γύρω περιβάλλον, χωρίς όμως να παραμελεί τις δεύτερες.

Επιπλέον, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι είναι προσαρμοσμένο στη δική μας εποχή από τεχνολογικής άποψης, παρά το γεγονός ότι εκτυλίσσεται στο διάστημα που ο Batman ήταν παιδί, δηλαδή στο παρελθόν -αν και δεν ξέρω κατά πόσο η τεχνολογία της Gotham City συμβαδίζει με τη δική μας.

Η σειρά έχει μπει στον δεύτερο κύκλο και, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, μας υπόσχεται ότι είναι εδώ για να μείνει και να προσφέρει πολλές ακόμα συγκινήσεις.