Ο Dr. Ken έρχεται στις οθόνες μας

Dr. Ken

Ken Jeong ή αλλιώς ο Κινέζος από το Hangover. Τον είδαμε ως καθηγητή ισπανικών, ως παράφρονα στρατηγό αλλά και ως μαθητή στο Community και τον αγαπήσαμε στο ρόλο του Ben Chang. Το κωμικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο. Για αυτό το λόγο, μετά το τέλος του Community, θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά Dr. Ken.

Η σειρά είναι κωμωδία. (Δεν έχω δει τον Ken Jeong σε σοβαρό ρόλο αλλά δεν μπορώ και να τον φανταστώ σε μη-κωμικό.) Στο πρώτο επεισόδιο που έχει βγει παρατηρούμε ότι έχει αυτό το, κατά τη γνώμη μου, εκνευριστικό γέλιο των «θεατών» που υποδεικνύει πότε ο τηλεθεατής πρέπει να γελάσει. Επίσης, ο Jeong, ξεδιπλώνει το ταλέντο του κάνοντας μιμήσεις και άλλα κωμικά τεχνάσματα.

Η σειρά θα μπορούσε, κατά μία πολύ αφηρημένη έννοια, να παρομοιαστεί με το Sopranos, από την άποψη ότι ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να εξισορροπήσει τη φροντίδα της οικογένειάς του με το να είναι και καλός στη δουλειά του. Βέβαια, από το πρώτο επεισόδιο δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα.

Επιπλέον, σατιρίζεται το ιδιωτικό σύστημα υγείας των Η.Π.Α. και το πώς γίνονται όλα για το χρήμα. Ίσως, ο Jeong, όντας γιατρός να βοήθησε στο γράψιμο της σειράς χρησιμοποιώντας εμπειρίες του αλλά δεν αναφέρεται στη λίστα των συγγραφέων. Από την άλλη, η σειρά δείχνει έναν πατέρα ο οποίος αν και ανησυχεί για τα παιδιά του και το πώς θα μεγαλώσουν, δε διστάζει να τα «κοροϊδεύει» και να τα «μειώνει» πάντα όμως με αγάπη -ή και όχι.

Εν γένει, δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν έχει προοπτικές αλλά δεν είναι μία κωμωδία τύπου Community, με έξυπνο χιούμορ αλλά ούτε και Freaks and Geeks που θίγει βαθύτερα θέματα. Είναι μία σειρά σε στυλ επιθεώρησης με ναι μεν αστείο χιούμορ αλλά πιο εύπεπτο -ας μου επιτραπεί η έκφραση.