Γιατί είστε θυμωμένοι με τον κόσμο;

www.hqpixs.blogspot.com

Αν τυχόν έχετε μέσα σας θυμό πρέπει να κάνετε επειγόντως ασκήσεις θεραπείας και αυτοβοήθειας για να το ξεπεράσετε. Είναι σίγουρα κακό, αλλά αν με ένα καλό σεμινάριο και αισιόδοξους ανθρώπους, σίγουρα θα το ξεπεράσατε. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να βρείτε τη λύση του προβλήματος έτσι ώστε να γυρίσει το χαμόγελο πίσω στα χειλάκια σας και να πλημμυρίσει αγάπη και τρυφερότητα η ψυχούλα σας.

Για ποιον λόγο μπορεί να έχετε θυμό; Μήπως η μανούλα σας δεν σας ταχτάρισε αρκετά στα πόδια της ή δεν σας θήλασε όσο έπρεπε;Μήπως κάποιος συμμαθητής σας είπε κάτι κακό στην τρίτη δημοτικού( που ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη τάξη) και από τότε πλήγωσε την καρδούλα σας και σε κάθε σας βήμα το φέρνετε μπροστά σας; Μήπως κάποιος κακός δάσκαλος σας είπε κάποιο ειρωνικό σχόλιο για κάποιο ορθογραφικό λάθος ή κάποιος άσπονδος φίλος σας κορόιδεψε για ένα εφηβικό σας μπιμπίκι; Μήπως το αγόρι ή το κορίτσι σας σας γύρισε πλευρό κάποιο βράδυ στον ύπνο και από τότε ζείτε με την διαρκή απειλή της απόρριψης; Πρέπει επιτέλους να βρείτε τη λύση του προβλήματος.

Μη διστάσετε να αφεθείτε στο κύμα της αισιοδοξίας και της θετικής σκέψης, όπου κι αν είστε. Στην άμισθη πρακτική σας, στην ουρά του ΟΑΕΔ, κατά την έξωσή σας από το σπίτι, στις συναναστροφές σας με απογοητευμένους φίλους και γνωστούς. Πάρτε μια αγκαλίτσα όλους τους ανθρώπους που σας υποτιμούν, σας εκμεταλλεύονται και σας προσβάλλουν. Εσείς πρέπει να δείξετε την ανωτερότητα και το μεγαλείο ψυχής σας. Ο κακός εργοδότης,πχ, μπορεί να είναι ένα πληγωμένο παιδί που έχασε νωρίς τον πατέρα του και ζητάει διαρκώς την επιβεβαίωση μέσα από τις σχέσεις του. Μην του ζητήσετε χρήματα, σίγουρα θα πιστέψει πως δεν είστε μαζί του από αγάπη, και θα πληγωθεί.

Ο κόσμος είναι ένας μεγάλος παράδεισος και όλα κυλούν όμορφα, όταν το κάστρο της ευτυχίας έχει βρεθεί μέσα σας. Η ευτυχία είναι μέσα μας. Στο μυαλό, την καρδούλα ,το συκώτι,τα νεφρά (και τα δύο), τη σπλήνα κτλ. Πάνω απ’ όλα πρέπει να έχουμε αισιοδοξία και όλα θα λυθούν. Να γελάτε παντού, γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν τα τσάκρα και φτάνετε στα άκρα.

Να θυμάστε πως ο κόσμος προχώρησε με χαμόγελο,θετική ενέργεια, γιόγκα, και καρδούλες σε μηνύματα.