“Τίποτα δεν τελειώνει, κύριε Κόλινς”

danny_collins

Της Χριστίνας Ιωαννίδου

Η πολυφορεμένη ιστορία λύτρωσης ενός ξοφλημένου σταρ θα ήταν μια ακόμη στο σωρό, αν δεν είχε στο επίκεντρό της τον θρυλικό Al Pacino και ένα πολύ δυναμικό καστ να τον πλαισιώνει, παρ’ όλες τις γνωστές συμβάσεις που φυσικά δεν ήταν δυνατό να λείπουν.

Η υπόθεση της ταινίας η εξής: “Ο rock star των ’70s, Danny Collins (Al Pacino), ζει την άσωτη ζωή που συνοδεύει το επάγγελμά του εδώ και 40 χρόνια, ενώ ο ίδιος νιώθει πλέον ξεπερασμένος. Όταν ο μάνατζέρ του (Christopher Plummer) ανακαλύπτει ένα χαμένο γράμμα που του είχε στείλει πριν χρόνια το ίνδαλμά του, ο John Lennon, ο Danny αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του, με πρώτη αποστολή την επανένωση με το χαμένο του γιο (Bobby Cannavale)”.

Imagine. Μόνο αυτή τη λέξη να πεις σε ένα κείμενο όπου έχει προαναφερθεί το όνομα του John Lennon και είναι βέβαιο ότι τον οποιονδήποτε αναγνώστη θα πλημμυρίσουν ένα εκατομμύριο συναισθήματα. Κάπως έτσι νιώθεις και ως θεατής, όταν ακούς αυτό το τραγούδι να παίζει σχεδόν αυτούσιο πίσω από μια ολόκληρη σεκάνς στις αρχές της ταινίας, όταν ο πρωταγωνιστής λαμβάνει το γράμμα του Lennon και παίρνει τις life-changing αποφάσεις του. Φοβερή σκέψη εκ μέρους των δημιουργών και άκρως σημαντική για το όλο mood της ταινίας που ακολουθεί.

Στα συν της ταινίας, η ερμηνεία του 70άρη πλέον Pacino που παίζει το παιχνίδι της αναζήτησης της λύτρωσης τόσο καλά, που αναρωτιόμαστε μήπως έβαλε και ο ίδιος κομμάτια της δικής του ψυχολογίας και εμπειρίας μέσα στον ταλαντούχο has-been rock star κύριο Danny Collins. To cast που τον συνοδεύει αποδίδει τα μέγιστα, με την απολαυστικότατη υπερενεργητική μικρούλα Hope (Gisele Eisenberg) να κλέβει την παράσταση, τολμώ να πω ακόμα και από τον ίδιο τον Pacino!

Δυστυχώς όμως το πακέτο γύρω από όλα αυτά εξακολουθεί να είναι αναπόφευκτα γεμάτο από τις γνωστές συμβάσεις του είδους των ταινιών “γερασμένος-πρώην-αστέρας-που-έχει-κάνει-άπειρες-μ@#$%^&*-προσπαθεί-να-περισώσει-ό,τι-απέμεινε-από-τη-ζωή-την-καριέρα-και-την-οικογένειά-του” και ορισμένες φορές, όλες αυτές οι συμβάσεις ρίχνουν την ροή της ιστορίας σε λήθαργο.

Ωστόσο, η ταινία καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον στο σύνολό της και να οδηγήσει τη συνηθισμένη ιστορία σε ένα τέλος που, παρότι στερείται πρωτοτυπίας, θα επιφέρει την κάθαρση με μια όμορφη, γλυκόπικρη νότα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Σκηνοθεσία: Dan Fogelman

Ηθοποιοί: Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, Katarina Čas, Giselle Eisenberg, Melissa Benoist, Josh Peck, Christopher Plummer

Για περισσότερες κριτικές μπείτε εδώ