“Θείος Βάνιας” του Άντον Τσέχωφ

Κλασσικό και πάντα επίκαιρο το έργο του Άντων Τσέχωφ “Θείος Βάνιας” παρουσιάζεται στο θέατρο Δημήτρης Χόρν της οδού Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας. Οι Γ.Βόγλης, Γ.Φέρτης, Στ.Μάινας, Έρ.Μαλικένζου, Μ.Ψάλτη και Αλ. Καλτσίκη αποδίδουν υπέροχα τους χαρακτήρες τους υπο τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λ. Μελεμέ που φαίνεται να θέλει να αναδείξει και να τονίσει τον κλασσικό χαρακτήρα ενός κειμένου όπως του “Θείου Βάνια” που έχει παιχτεί αμέτρητες φορές στο παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.

Η υπόθεση της παράστασης είναι γνωστή με τον κεντρικό χαρακτήρα “Θείο Βάνια” να βρίσκεται σε έντονο υπαρξιακό αδιέξοδο και να βιώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης που προέρχονται από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του αλλά και την καθημερινότητά του που είναι αμείλικτη και αυστηρή απέναντι στις απολαύσεις της ζωής. Τα πρέπει και τα θέλω όλων των χαρακτήρων βρίσκονται σε μια διαρκή πάλη καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που θα τους κάνει επιτέλους ευτυχισμένους. Το χρήμα, η δόξα και ο έρωτας είναι οι επικρατέστερες απαντήσεις των ηρώων που πιστεύουν πως η δική τους ζωή είναι η πιο δυστυχισμένη και χρειάζεται άμεσα αλλαγή. Τα προβλήματα της νεότητας και του γήρατος φαίνεται να μην διαφέρουν πολύ όταν το αδιέξοδο και η αδυναμία απόδρασης από τον ίδιο μας τον εαυτό είναι πρωταγωνιστές ενώ η ελπίδα εκλείπει σε κάθε μορφή και η παρότρυνση για υπομονή είναι το μόνο όπλο εφησυχασμού. Παρόλο που το κείμενο υποδεικνύει στατικότητα των ηρώων και των σκηνών, τα σκηνικά της Αρ. Βοζάνη καταφέρνουν τεχνιέντως να δημιουργήσουν την αίσθηση της κίνησης αναδεικνύοντας τους σκυθρωπούς ήρωες του Τσέχωφ.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ένα έργο γραμμένο το 1896-7 στη μακρινή Ρωσία καταφέρνει να παραμένει επίκαιρο αντικατοπρίζοντας τις προαιώνιες ανθρώπινες αναζητήσεις και αδιέξοδα. Ο “Θείος Βάνιας” είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε ιδιαίτερα αν είστε λάτρεις του κλασσικού θεάτρου αφού ο θίασος και η σκηνοθετική του απόδοση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καλή διασκέδαση!

Πληροφορίες:
ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΝ
Αμερικής 10, Κολωνάκι
210 3612500
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Από 10 Δεκεμβρίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 20.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.30 & 21.30, Κυριακή 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Tετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18€, Εξώστης 16€
Σάββατο, Κυριακή 20€, εξώστης 17€
Φοιτητικό, ανέργων 12 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
130 λεπτά (με διάλειμμα)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
www.ticket365.gr