“Αυγά Μαύρα” του Δ. Χαριτόπουλου

Μια εξαιρετικά συγκινητική και σκληρή ιστορία από το παρελθόν μας διηγείται ο Δ. Χαριτόπουλος δια στόματος των πρωταγωνιστών της παράστασης «Αυγά Μαύρα». Στη «Θεατρική Σκηνή» της οδού Νάξου στην Κυψέλη μπορούν οι θεατρόφιλοι να παρακολουθήσουν την αφήγηση μιας ιστορίας που άφησε πολλά τραύματα κυρίως στις ψυχές.

Απωθημένα, συναισθήματα και χαμένα όνειρα έρχονται στο προσκήνιο μέσα από ένα διάλογο που οδηγεί στην κάθαρση. Με οδηγό τις ξεχασμένες αναμνήσεις, δύο αδέλφια που χωρίστηκαν βίαια κατά τον εμφύλιο, βρίσκουν το δρόμο προς την αγάπη και τη λύτρωση. Η πίκρα και η νοσταλγία εναλλάσσονται ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση με τη χαρά και τη γαλήνη, ο πόνος όμως είναι δυνατός και παραμένει παρών ως το τέλος. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, η καθημερινότητα όμως δεν έχει καταφέρει να επισκιάσει τις μνήμες του σκληρού πολέμου. Έτσι τα δύο αδέλφια προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές του με τα λόγια και τις θύμησες.

Ο Α. Αντωνίου και η Ν. Ασίκη βάζουν τα δυνατά τους για αυτό το δυνατό έργο και μας λένε την ιστορία τους με τον πιο φυσικό και περιγραφικό τρόπο με μοναδικά όπλα το ταλέντο τους, το κείμενο και την σκληρή πραγματικότητα. Το σκηνικό παραπέμπει στην τραπεζαρία ενός αστικού σπιτιού με ελάχιστα έπιπλα δημιουργώντας έτσι μονάχα το ελάχιστο πλαίσιο της συζήτησης. Ο διάλογος των δύο αδελφών είναι τόσο περιγραφικός που δημιουργεί γλαφυρές εικόνες που συνοδεύονται από τις εκφράσεις των ηθοποιών.

Τα «Αυγά Μαύρα» είναι μια παράσταση που σίγουρα θα σας αγγίξει και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Καλή διασκέδαση!