Αβελάρδος και Ελοίζα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο ορισμός του έρωτα, του πάθους και της αγάπης παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου μέσα από την ιστορία του Αβελάρδου και της Ελοίζας. Ένας έρωτας δίχως φραγμούς, δίχως λογική και με απύθμενη αντοχή φανερώνεται μπροστά στα μάτια των θεατών προσφέροντας στο σύγχρονο άνθρωπο μαθήματα ζωής ακόμα και αν αυτά έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν.

Ο Αβελάρδος και η Ελοίζα ζουν τον έρωτα από την ακριβώς αντίθετη όψη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και αναρωτιούνται αν στη ζωή πρέπει να ζούμε για τον έρωτα ή τα ιδανικά μας. Τα πρέπει και τα θέλω των δύο ερωτευμένων μπλέκονται σε ένα κουβάρι και χάνονται στο χάος μια σκληρής και αυστηρής κοινωνίας. Η φιλοσοφία, η θρησκεία και η αμφισβήτηση έχουν κεντρικό ρόλο στο έργο αφού μέσα τους κρύβεται καλά η πραγματικότητα για τη ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τα σκηνικά είναι τόσο λιτά που καταφέρνουν να αναδείξουν τη δύναμη που έχει ένα εξαιρετικό κείμενο όταν συνδυάζεται με το ταλέντο των ηθοποιών που το υπηρετούν. Η Ε. Κοκκίδου, ο Γ. Γλάστρας και η Χ. Μαξούρη επιστρατεύουν την υποκριτική τους ιδιότητα για να μας παρουσιάσουν την ιστορία μέσα από μια ενδιαφέρουσα και συνεχής ανταλλαγή ρόλων που όχι μόνο δε μπερδεύει τον θεατή αλλά τον εντυπωσιάζει. Η μουσική, συγγενής και επηρεασμένη θα έλεγα από το εκκλησιαστικό είδος της, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί την ακολουθούν και την υποστηρίζουν με μεγάλη πειθαρχία.

«Ο Αβελάρδος και η Ελοίζα» του Γ. Καλαβρυανού μιλούν για τον αιώνιο έρωτα τους και μας εύχονται να μας ερωτευτούν στη ζωή μας μέχρι τρέλας. Καλή διασκέδαση!

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Θέατρο Του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 και Θαρύπου (Στάση Μετρό-Τραμ Συγγρού-ΦΙΞ)

Ημερομηνία: 8 Οκτωβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2014

Μέρες & ώρες: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.15 & Κυριακή: 19.00

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12 €

Φοιτητικό, άνω των 65 ετών 10 €, Ανέργων 8 €

Τηλ.: 210 9212900