Ένα φάντασμα στο Θέατρο Τέχνης

«Το φάντασμα του Κάντερβιλ» τριγυρνά αγέρωχο στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν διασκεδάζοντας τους νεαρούς θεατρόφιλους. Στη σκηνή της οδού Φρυνίχου, τα παιδιά και οι συνοδοί τους έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κλασσική ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ και στη συνέχεια να γνωρίζουν λίγο καλύτερα τον διάσημο αυτό συγγραφέα μέσα από το εξαιρετικό παιδικό εργαστήρι που έχει στηθεί ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Το «αξιολύπητο» φάντασμα, που δεν καταφέρνει να τρομάξει τους νέους ενοίκους του παλιού πύργου των Κάντερβιλ, φέρνει τους νεαρούς θεατές με ποικίλα και πολύπλοκα ζητήματα όπως η διαχείριση του φόβου και η βαθειά, ανιδιοτελής αγάπη που μπορεί να σε ελευθερώσει. Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε έναν παλιό πύργο στη Βρετανική επαρχία που μόλις αγοράστηκε από μια οικογένεια Αμερικανών. Οι ένοικοι έχουν λάβει τις απαιτούμενες προειδοποιήσεις για το φοβερό φάντασμα που κατοικεί στον πύργο όμως αρνούνται πεισματικά να νοιώσουν τρόμο. Τα τρία παιδιά της οικογένειας αντίθετα, βρίσκουν διασκεδαστική την παρουσία του και εφευρίσκουν συνεχώς τρόπους για να τρομάζουν εκείνα το φάντασμα. Τελικά, η αγάπη είναι εκείνη που θα καταφέρει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να χαρίσει στο ταλαιπωρημένο φάντασμα και την οικογένεια, τη γαλήνη που αναζητούσαν.

Η παράσταση ξεχωρίζει για τους ιδιαίτερα ταλαντούχους ηθοποιούς που χορεύουν, τραγουδούν και παίζουν μουσικά όργανα αλλά και για τη ζωντανή μουσική που συνοδεύει την κλασσική αυτή παράσταση με jazz ακούσματα. Μικροί και μεγάλοι γελούν αβίαστα με την τρυφερή αυτή παράσταση για το «κουρασμένο» φάντασμα του πύργου και όλοι φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο αφού στην έξοδο του Θεάτρου Τέχνης περιμένουν οι χαρακτήρες για να αποχαιρετήσουν το κοινό. Σε κάθε περίπτωση, η παράσταση είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα οικογενειακή πρόταση για τα Κυριακάτικα πρωινά σας. Καλή διασκέδαση!!