«Κόκορας»: ένα απολαυστικό θεατρικό σήριαλ

«Κόκορας» είναι ο τίτλος μιας ξεχωριστής θεατρικής παράστασης που δεν πρέπει να χάσετε. « Ο Κόκορας» δεν είναι μια απλή παράσταση, είναι ένα θεατρικό σήριαλ που διαδραματίζεται στο φυσικό χώρο του εστιατορίου Ριφιφί στα Εξάρχεια. Εμείς παρακολουθήσαμε τον «Κόκορα» και το πρώτο επεισόδιο του που τιτλοφορείται ως «Η γριά» και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η ιδέα των δύο σεναριογράφων, της ΚατερίναςΠαπαναστασάτου και του Τάσσου Γερακίνη, είναι τόσο ευφάνταστη όσο και απλή. Στον όμορφο χώρο του Ριφιφί γύρω στις δέκα και μισή εισέρχεται ένα συνηθισμένο ζευγάρι και δεν τραβάει τα βλέμματα μέχρι που ο φωτισμός χαμηλώνει  και ο τόνος της κατά τα άλλα συνηθισμένης συζήτησής τους ανεβαίνει. Έτσι λοιπόν μας παρουσιάζονται οι δύο πρωταγωνιστές που ακούν στα ονόματα Αργύρης και Πόπη. Το παντρεμένο ζευγάρι καυγαδίζει και διάφορα καθημερινά θέματα και διαφορές έρχονται στο προσκήνιο και μας θυμίζουν τους εαυτούς μας, τους φίλους μας, τους γονείς μας.

Οι δύο ηθοποιοί, η Ελένη Δαφνή και ο Νικόλας Κασάπης φαίνεται να είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι αφού μέσα από ένα μισάωρο έργο καταφέρνουν να μας συστήσουν πλήρως τους χαρακτήρες τους και να μας δημιουργήσουν ενδιαφέρον για τα επεισόδια που έπονται. Το κείμενο είναι ευχάριστο και τα κωμικά στοιχεία του ιδιαιτέρως ανεπιτήδευτα σε σημείο που θυμίζουν ατάκες τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε ξεστομίσει.

Συνοψίζοντας, ο καλοφτιαγμένος «Κόκορας» του Τάσσου και της Κατερίνας είναι μια εξαιρετική πρόταση διασκέδασης για τις Τετάρτες και τις Πέμπτες σας. Διαλέξτε ποια από τις δύο ιδιότητες του θα διαλέξετε ως αφορμή, την παράσταση ή το καλό φαγητό και απολαύστε τη βραδιά σας. Καλή διασκέδαση!