«Τολμας;» μια παράσταση με πρωταγωνιστή ένα φυλακτό

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η παράσταση «Τολμάς;» συστήθηκε στο κοινό στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο. Η παράσταση ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη με βασικά χαρακτηριστικά της τη φρεσκάδα και το αβίαστο γέλιο που προκαλεί το κείμενο.

Η αισθηματική ιστορία του Χάρη Χιώτη είναι μια διασκευή της κινηματογραφικής ταινίας «Αγάπα με αν τολμάς» ντυμένη με αρκετά κωμικά στοιχεία. Η γνωστή ταινία αποτελεί απλά τη βάση για το έργο του Χάρη Χιώτη που μας παρουσιάζει δύο ζευγάρια των οποίων τα μέλη προκαλούν ο ένας τον άλλον σε ένα άλλοτε αστείο και άλλοτε απαιτητικό παιχνίδι με τη φράση «Τολμάς;». «Για να πετύχει το παιχνίδι, χρειάζεται μόνο ένα φυλαχτό και μια όμορφη κοπέλα. Όλα τα αλλά μπορούν να πάνε στο διάολο» μας εξηγεί το τρίτο ζευγάρι που εξυπηρετεί την αφήγηση του έργου. Έτσι, μέσα από αυτό το τολμηρό παιχνίδι βλέπουμε τις ζωές των πρωταγωνιστών να αλλάζουν και τις σχέσεις τους να εξελίσσονται.

Η θεατρική ομάδα Repente που αποτελείται από τους Αγνή Χιώτη, Σήφη Μάινα, Ιωάννα Αγγελίδη, Απόστολο Αποστολόπουλο, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Χάρη Χιώτη αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ταλαντούχα και γεμάτη ενέργεια. Τα σκηνικά της παράστασης ήταν σχεδόν ανύπαρκτα αλλά για ένα περίεργο λόγο το γεγονός αυτό δε φάνηκε να δημιουργεί ελλείψεις, αντίθετα τόνισε έντονα τη δημιουργικότητα της παράστασης. Πάραυτα, το μόνο που ένοιωσα να μου λείπει είναι μια μουσική ποικιλία αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ακούγεται ένα και μόνο τραγούδι.

Το «Τολμάς;» είναι μια παράσταση που καταφέρνει στο σύντομο διάστημα των 70 λεπτών να μεταδώσει στους θεατές όλα όσα θέλει αλλά και να τους διασκεδάσει με το κείμενό και τη δημιουργικότητα της. Σίγουρα πρόκειται για μια παράσταση με νεανικό χαρακτήρα χωρίς αυτό να αποκλείει τους υπόλοιπους θεατρόφιλους θεατές. Εμείς, σας προτείνουμε το «Τολμάς;» και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

Πληροφορίες:

Αισθηματική κωμεντί. Διαρκεια : 70 ‘
Σκηνοθ.:Χ. Χιώτης

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη και ώρα: 21.15.

Τιμή: 10 ευρώ.

Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο.

Τηλ: 2105234382