Μονόδρομος η στήριξη στον Αναστασίου

Tην τελευταία εβδομάδα και με αφορμή την κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εστορίλ, πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Γιάννη Αλαφούζο να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον  Γιάννη Αναστασίου.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα γνωστών αθλητικών σάιτ αναφέρουν ότι,  ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» είναι ενοχλημένος από την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας και εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, ο Έλληνας τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν!

Δεν ξέρω εάν όντως, ευσταθούν αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά εάν ισχύουν ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται κοντά στο μεγαλύτερο λάθος της προεδρικής του θητείας!

Βλέπετε η αλλαγή προπονητή μπορεί να αλλάξει την εικόνα μίας ομάδας εφόσον αυτή αποδίδει λιγότερα από τις δυνατότητες της. Το πρόβλημα όμως, του Παναθηναϊκού είναι ότι αποδίδει ακριβώς με βάση τις δυνατότητες του.

Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύονται να κερδίσουν μικρομεσαίες ομάδες στην Ελλάδα, επειδή δεν παίζουν καλά οι παίκτες τους, αλλά επειδή οι παίκτες τους δεν είναι για Παναθηναϊκό.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν και τα οικονομικά μεγέθη των «πρασίνων». Ο Παναθηναϊκός με μπάτζετ μόλις 5 εκ. ευρώ υστερεί τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ, ενώ αντικειμενικά οι Ατρόμητος και Αστέρας δεν είναι χειρότεροι του.

Μην σας ξεγελάει η περσινή εξαιρετική χρονιά του «τριφυλλιού». Πέρσι ο νεανικός Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση και έπαιξε όχι στο 100%, αλλά στο 400% των δυνατοτήτων του!

Υπερβάσεις όμως, δεν μπορούν να γίνονται κάθε χρόνο και αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τις απουσίες των Μπεργκ και Αμπέιντ καταλαβαίνουμε γιατί ο φετινός Παναθηναϊκός παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Προς Θεού δεν υποστηρίζω ότι ο Αναστασίου είναι άμοιρος ευθυνών για αυτό που βλέπουμε φέτος. Ίσα-ίσα που φέρει και αυτός ευθύνη τόσο γιατί έχει εμμονές με τη χρησιμοποίηση ντεφορμέ παικτών, όσο και για το ότι το καλοκαίρι δεν εισηγήθηκε κάποια ποιοτική προσθήκη στο ρόστερ, όμως από αυτό το σημείο μέχρι να του χρεώσουμε όλα τα αρνητικά του φετινού Παναθηναϊκού υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ας μην ξεχνάμε ότι παρά τα όποια λάθη του, η αξία του Έλληνα τεχνικού είναι αποδεδειγμένη. Πέρσι οδήγησε μία νεανική ομάδα με μικρό μπάτζετ σε τεσσάρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, τριάρα κόντρα στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση ενός ανέλπιστου κυπέλλου.

Για αυτό επιμένω, με το νεανικό ρόστερ που έχει το «τριφύλλι» και με ελάχιστα λεφτά στο ταμείο, η στήριξη στον Αναστασίου είναι μονόδρομος για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει ούτε η οικονομική, ούτε η χρονική πολυτέλεια αλλαγών σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο…

Οι «πράσινοι» επιβάλλεται να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Αναστασίου και το ταμείο να γίνει στο τέλος της χρονιάς με το μυαλό καθαρό και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ξεκάθαρη. Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν αν το κάνουν…