Οι κομπλεξικοί δεν έχουν θέση στην Εθνική

Μονάχα λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη του Μουντομπάσκετ στην Ισπανία και όπως είναι φυσικό όλοι ετοιμάζονται για το εναρκτήριο παιχνίδι της «επίσημης αγαπημένης» κόντρα στη Σενεγάλη. «Όλοι; Όχι και όλοι.» θα μπορούσε να πει κάποιος, αφού βλέπετε στην Ελλάδα έχουμε τεράστια αποθέματα κομπλεξισμού για όλες τις… περιστάσεις!

Μία σύντομη βόλτα από τα διάφορα αθλητικά φόρουμ και σάιτ, αρκεί για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» που ονομάζεται Ελλάδα, οι φίλαθλοι αντί να ασχολούνται με την Εθνική και την πορεία της στο Μουντομπάσκετ, ασχολούνται με την «υποτιθέμενη απόχρωση» της! Κάποιοι την βλέπουν «κόκκινη», άλλοι την βλέπουν «πράσινη» και κάποιοι άλλοι «πρασινοκόκκινη» λες και είναι ταύροι με αχρωματοψία που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πεντακάθαρο γαλάζιο στη φανέλα.

Για την ακρίβεια, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τη βλέπουν… «πράσινη», αφού στο μπάσκετ πρωταθλητής Ελλάδας είναι ο Παναθηναϊκός και η Εθνική δεν μπορεί παρά να είναι του… Παναθηναϊκού! Όχι, προς Θεού δεν φταίει η ομάδα τους που είχε τα μαύρα της τα χάλια στους τελικούς και έχασε το πρωτάθλημα, ο Βασιλακόπουλος και η ΕΟΚ φταίνε!

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από την άλλη τη βλέπουν… «κόκκινη» γιατί έχει πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού και κανέναν του Παναθηναϊκού! Όχι, προς Θεού δεν φταίει ούτε η δικιά τους ομάδα που τα τελευταία χρόνια στηριζόταν σε ξένους παίκτες και έφτασε στο σημείο να μην έχει σχεδόν κανένα νεαρό αξιόλογο παίκτη, ο Κατσικάρης φταίει! Βλέπετε ο τεχνικός της εθνικής δεν πήρε τον κακό Μπράμος ή τον μέτριο Γιάνκοβιτς για να ικανοποιήσει το συλλογικό τους αίσθημα.

Τέλος οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονικής βλέπουν την εθνική «πρασινοκόκκινη», αφού οι περισσότεροι παίκτες της φοράνε ή έχουν φορέσει τη φανέλα ενός εκ των 2 «αιωνίων». Ενοείται πως και στο δικό τους μυαλό, δεν φταίνε οι ομάδες τους για την κατάντια τους, αλλά οι κακιές ομάδες της Αθήνας που θέλουν (άκουσον άκουσον!) να κάνουν πρωταθλητισμό, αντί να παρακμάσουν και να πέσουν στο επίπεδο των ομάδων της «συμπρωτεύουσας».

Και οι τρεις προαναφερθείσες κατηγορίες οπαδών απειλούν ότι, δε θα στηρίξουν την «επίσημη αγαπημένη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο γιατί δεν τους εκφράζει! Ε, λοιπόν ξέρετε κάτι;

Ευτυχώς που δεν εκφράζει όλους αυτούς τους Ελληναράδες η εθνική μπάσκετ γιατί αλλιώς κάτι δεν θα πήγαινε καλά… Η «επίσημη αγαπημένη» οφείλει να εκφράζει μονάχα το μπασκετικό της κοινό. Όλους εμάς που την αγαπάμε ανιδιοτελώς ασχέτως των συλλογικών μας προτιμήσεων και όταν παίζει τη βάζουμε πάνω από όλα. Όλους εμάς που πανηγυρίσαμε το ίδιο τα καλάθια του Σπανούλη το 09 με το τρίποντο του Διαμαντίδη το 05. Όλους εμάς που την στηρίξαμε, τη στηρίζουμε και θα τη στηρίζουμε ασχέτως παικτών, πρωταθλητών και παραγόντων.

Οι υπόλοιποι ας ασχοληθούνε με τη μιζέρια τους, μονάχα αυτή τους αξίζει, αφού δεν μπορούν να εκτιμήσουν μία ομάδα με τόσο βαριά φανέλα και ιστορία. Εμείς πάμε Ισπανία για να… ξαναγράψουμε ιστορία!