Γνωρίζοντας τους Shoot the Band

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τους “Shoot the Band” μια ομάδα που αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ιδιαίτερο project, αυτό των Stray Songs. Τι είναι τα Stray Songs και ποιοι είναι οι Shoot the Band θα μάθετε στην παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Γεια σας παιδιά, μέσα στο χάος του διαδικτύου τα pints είχαν την τύχη να βρεθούν μπροστά σε ένα από τα δικά σας Stray Songs. Η ιδιαιτερότητά του μας κίνησε το ενδιαφέρον και θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Ποιοι είστε λοιπόν;

Η ομάδα μας (Shoot the Band) αποτελείται από 5 βασικά μέλη, τον Μιχάλη, τον Ζαχαρία, τον Νίκο, τον Αλέξη και τον Γιάννη και από έναν ευρύτερο κύκλο φίλων και συνεργατών που βοηθούν σε ό,τι χρειαστεί. Προερχόμαστε (από άποψη σπουδών και επαγγελματικής ενασχόλησης) από τους χώρους του κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ, φωτογραφίας κτλ, ενώ είμαστε και στη διαδικασία σύστασης μιας νέας εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών (Fabula Productions ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) με σκοπό να ασχοληθούμε με το ευρύτερο φάσμα της κινηματογραφικής δημιουργίας.

Και ποια είναι η σχέση σας με τη μουσική; Είναι, για παράδειγμα, κάποιος από εσάς μουσικός;

Ναι, κάποιοι από εμάς παίζουν και μουσική αλλά κυρίως μας αρέσει η μουσική. Η βασική μας ενασχόληση μαζί της είναι ότι τα τελευταία 7-8 χρόνια έχουμε βιντεοσκοπήσει και φωτογραφίσει πάρα πολλές συναυλίες.

Μιλήστε μου λίγο για το project των Stray Songs.                                                           

Τα Stray Songs είναι μια σειρά web video της ομάδας Shoot the Band. Ακολουθώντας μουσικούς και μπάντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια βόλτα στην Αθήνα, τους βιντεοσκοπούμε ενώ παίζουν ζωντανά ένα κομμάτι σε κάποιο ενδιαφέρον σημείο της πόλης. Στην ουσία οργανώνουμε ένα στιγμιαίο live σε κάποιο μέρος της πόλης και το κινηματογραφούμε προσπαθώντας να πιάσουμε αυτό που γίνεται εκείνη τη στιγμή και να αποφύγουμε το ιδιαίτερο στυλιζάρισμα. Φυσικά πέρα από τη μουσική, σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος ο οποίος είναι ένας ακόμα χαρακτήρας του βίντεο.

Πότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;

Τα Stray Songs ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014, όταν μετά από πολλές βιντεοσκοπήσεις συναυλιών, παραστάσεων κτλ αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα δικό μας project αποκλειστικά με μουσικές που μας αρέσουν, στο οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε

μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία, αλλά και να περνάμε και καλά στη διαδικασία. Μέχρι τώρα και τα 4 βίντεο που έχουμε γυρίσει ήταν και για εμάς αλλά και για τους μουσικούς πολύ ευχάριστα mini live. Έμπνευση μας αποτέλεσαν παρόμοια project όπως τα Take Away Shows της Blogothèque, το Playgrrround και το They Shoot Music.

Και με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους καλλιτέχνες που θα βιντεοσκοπήσετε; Υπάρχει κάποια προϋπόθεση αναγνωρισιμότητας ή μη;

 Η επιλογή μουσικών και μπαντών γίνεται ξεκάθαρα μέσα από μουσικές που μας αρέσουν, δεν υπάρχει περιορισμός σε σχέση με την αναγνωρισιμότητα τους. Στα Stray Songs χωρούν από γνωστοί καλλιτέχνες ως μουσικοί δρόμου, αρκεί οι μουσικές και οι προσωπικότητές τους να μας προκαλούν ενδιαφέρον. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι μια σειρά για street artists αφού από τα βίντεο που έχουμε κάνει, μόνο ο Gutter Case έχει παίξει πραγματικά στον δρόμο, για τους υπόλοιπους ήταν πιθανότατα η πρώτη φορά. Επίσης ο Adam Levy (κιθαρίστας της Norah Jones) είναι σχετικά αναγνωρίσιμος, ο Ray Gelato επίσης, και ο Moa Bones (πρώην μέλος των Modrec) έχει ένα σχετικά καλό κοινό. Πάντως, θα μας άρεσε η σειρά αυτή να αποτελέσει μια πλατφόρμα που θα μπορεί να παρουσιάζεται η δουλειά νέων δίπλα σε πιο αναγνωρίσιμους μουσικούς.

Πολύ ωραία! Έχω μια ακόμα απορία. Τους καλλιτέχνες που βιντεοσκοπείτε τους επιλέγετε εσείς ή είστε ανοιχτοί και σε καλλιτέχνες που έχουν οι ίδιοι κάτι να προτείνουν;

Προς το παρόν τους καλλιτέχνες τους βρίσκουμε μόνοι μας (τους ξένους όταν έρχονται για κάποιο live) αλλά φυσικά είμαστε ανοιχτοί στο να μας προσεγγίσουν μουσικοί που θα ενδιαφερόντουσαν να συμμετάσχουν στο project, αρκεί βέβαια να μας αρέσει η δουλειά τους και σε αυτούς η δική μας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον σας project. Ελπίζω οι φίλοι των pints να απολαύσουν τα Stray Songs όσο και εμείς. Καλή σας επιτυχία!

Τα Stray Songs και τη δουλειά των Shoot the Band μπορείτε να απολαύσετε στο http://shoottheband.org/