Αρσενικό και παλιά δαντέλα στο Παλλάς

Δηλητήριο, έγκλημα και μαύρο χιούμορ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στην παράσταση «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» που ανέβηκε στο Παλλάς στις 26 Απριλίου. Για λίγες μόνο παραστάσεις ο Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης θα προσφέρουν άφθονο γέλιο στους θαυμαστές τους που θα παρακολουθήσουν την ιστορία των αδελφών Μπρούστερ.

Με φόντο το αρχοντικό των Μπρούστερ, ξεδιπλώνετε η ιστορία της οικογένειας με τα περίεργα γούστα και τις ακόμα πιο περίεργες συνήθειες. Ο Μόρτιμερ Μπρούστερ, ο μικρότερος ανιψιός της οικογένειας και κριτικός θεάτρου, επισκέπτεται τις δύο γεροντοκόρες θείες του στο Μπρούκλιν που τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία για αυτόν. Κατά τη διαμονή του στο σπίτι τους, ο Μόρτιμερ όχι μόνο απολαμβάνει την άριστη φιλοξενία τους και την επίδειξη της αγάπης τους, αλλά ανακαλύπτει και την σκοτεινή τους πλευρά. Επηρεασμένες από τον ίδιο τους τον πατέρα, οι αδελφές Μπρούστερ αρέσκονται να προσφέρουν την «γαλήνη» στους μοναχικούς επισκέπτες τους. Όμως, οι δύο ιδιόμορφες ηλικιωμένες γυναίκες, δεν τρέφουν ιδιαίτερα θετικά συναισθήματα και για τον μεγαλύτερο ανιψιό τους που εξασκεί το επάγγελμα του γκάνγκστερ. Όταν και αυτός αποφασίζει να κρυφτεί στο σπίτι της οικογένειας, οι καταστάσεις δυσκολεύουν και πράγματα περιπλέκονται μετατρέποντας το μυστήριο σε κωμωδία.

Δεν θα μιλήσω παραπάνω για την πλοκή του πασίγνωστου έργου του Κέσερλινγκ που έγινε παταγώδης επιτυχία στο Μπρόντγουει το 1941. Η συγκεκριμένη παράσταση του Παλλάς έχει σκηνοθετηθεί από τον Σταμάτη Φασουλή ο οποίος έχει αναλάβει και έναν από τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Μαζί τους ένας θίασος που απαρτίζεται από ταλαντούχους ηθοποιούς οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στηριζόμενοι στα καλοπροσεγμένα κοστούμια και τα εντυπωσιακά σκηνικά. Γενικά πρόκειται για μια κλασσική παράσταση, πλούσια σε παραγωγή και συντελεστές που προσφέρει εκτός από πολύ γέλιο και καλή διάθεση, ένα άρτιο αποτέλεσμα με αρχή, μέση και τέλος. Διαθέστε λοιπόν λίγο από τον χρόνο σας και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Καλή διασκέδαση!!

Απόδοση-σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς-Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενοβία
Executive Producer: Παναγιώτης Τρύφων

Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Πέτρος Φιλιππίδης,
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φάνης Μουρατίδης, Τζένη Θεωνά,
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Παίζουν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.
Παίζουν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.