Μια διαδικτυακή Paramana για παιδιά και γονείς

Η paramana.eu είναι ένας διαδικτυακός τόπος εύρεσης εργασίας διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα. Η ιδέα αυτή μας κέντρισε το ενδιαφέρον και την προσοχή και θελήσαμε να την γνωρίσουμε καλύτερα. Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα, αναγνωριστική συνέντευξη με τους δημιουργούς του www.paramana.eu που πολύ πιθανό να σας φανεί και ιδιαιτέρως χρήσιμη αν είστε γονείς ή αγαπάτε να δουλεύετε με παιδιά.

Πότε ξεκίνησε το paramana.eu να λειτουργεί;

H Paramana.eu ξεκίνησε την λειτουργία της πριν 2.5 περίπου μήνες, συγκεκριμένα ανεβήκαμε διαδικτυακά στις 20 Φλεβάρη 2014.

Με ποια αφορμή σας δημιουργήθηκε η ιδέα για έναν ιστότοπο που ασχολείται με την εύρεση babysitters;

Αφορμή στάθηκε η προσωπική μας κακή εμπειρία από την διαδικασία εύρεσης babysitter. Καθώς έχουμε τέσσερα παιδιά και μένουμε μακριά από γονείς, συγγενείς και φίλους, αντιμετωπίζαμε μεγάλη δυσκολία στο να βρούμε ένα αξιόπιστο άτομο για να φροντίσει τα παιδιά μας. Με την Parmana οι γονείς θα μπορούν επιτέλους να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένα προφίλ babysitters/παιδαγωγών και την ευχέρεια να επιλέξουν ακριβώς τον συνεργάτη που τους ταιριάζει.

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους δημιουργούς της paramana. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς;

Βεβαίως, να συστηθούμε λοιπόν! Είμαστε ο Ανδρέας Λινός και η Νατάσα Κατσούλια, συνεργάτες στην Paramana και στην ζωή! Είμαστε παντρεμένοι 6 χρόνια και έχουμε τέσσερα πολύ μικρά παιδάκια (το μεγαλύτερο έκλεισε τα 5 πριν λίγο καιρό). Πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι του καθενός μας να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος καλύτερος για εμάς και τα παιδιά μας, και προσπαθούμε όσο μπορούμε για αυτό! Γεννηθήκαμε στην Αθήνα, και από τότε που παντρευτήκαμε έχουμε μετακομίσει 4 φορές, εντός και εκτός συνόρων! Τώρα μένουμε στην επαρχία και για την ώρα δεν το μετανιώνουμε!

Πως λειτουργεί ακριβώς λοιπόν το paramana.eu;

Η Paramana είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι Babysitters μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ. Από την άλλη, οι γονείς μπορούν εγγραφούν και να καταχωρήσουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και να αναζητήσουν τον κατάλληλο συνεργάτη ανάλογα με τις ανάγκες τους, στην πλήρως παραμετροποιημένη φόρμα αναζήτησης της Paramana. Πλεονέκτημα μας αποτελεί η δυνατότητα αξιολόγησης/κριτικής των babysitters από τους γονείς που έχουν συνεργαστεί μαζί τους και η δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα στους χρήστες. Επιπλέον, εισάγουμε και την καινοτομία αυτού που ονομάζουμε «εναλλακτικό babysitting». Αφορά γονείς που επιθυμούν να εργαστούν ως babysitters και να προσέχουν μαζί με τα δικά τους παιδιά και παιδιά μιας άλλης οικογένειας, ή babysitters που δέχονται να προσέχουν παιδιά περισσοτέρων από μιας οικογένειες ταυτόχρονα.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημά σας;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η Paramana έχει αρχίσει να καθιερώνεται στην αναζήτηση babysitter! Οι εγγεγραμμένες παιδαγωγοί/ νταντάδες έχουν ξεπεράσει τις 200, ενώ το γεγονός ότι καθημερινά εγγράφονται γονείς ως χρήστες, δείχνει ότι μάλλον τους αρέσει αυτή η νέα προοπτική. Και είναι λογικό, γιατί απευθυνόμαστε σε νέους ανθρώπους που έχουν ήδη εξοικειωθεί με το Διαδίκτυο, επομένως ήταν πια έτοιμοι να αναζητήσουν και babysitter μέσω του Ίντερνετ.

Υπάρχει κάποια διασφάλιση είτε για τους γονείς, είτε για τις υποψήφιες babysitters;

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας της Paramana έχει βασιστεί στην παροχή της μεγαλύτερης δυνατής διασφάλισης για τους χρήστες της υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κανενός χρήστη τα προσωπικά στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, ενώ υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας όπως προαναφέραμε. Ειδικότερα, όσον αφορά στις babysitters , πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ δηλώνουν την καταχώρηση των στοιχείων τους, αν προτίθενται να προσκομίσουν ταυτότητα/ διαβατήριο ή και πιστοποιητικό υγείας, αν αυτό ζητηθεί από τους γονείς. Πέρα από την καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων των χρηστών, στην κοινότητά μας μπορεί να μπει οποιοσδήποτε αγαπά να φροντίζει παιδιά και κάθε οικογένεια που ψάχνει για συνεργάτη στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους!

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος των babysitters στην ελληνική κοινωνία που συχνά προτιμά άτομα της οικογένειας για τη φύλαξη των παιδιών;

Η ελληνική οικογένεια είναι από τις πιο παραδοσιακές της Ευρώπης. Οι σχέσεις με τους παππούδες είναι πολύ στενές και συνήθως αυτοί αναλαμβάνουν την φροντίδα των εγγονιών τους. Η αλήθεια είναι όμως πώς αυτή η συνήθεια έχει αρχίσει να φθίνει, αφενός γιατί οι παππούδες πολλές φορές πλέον δουλεύουν, αφετέρου δε γιατί οι νέοι γονείς προτιμούν την ανεξαρτησία ή επιλέγουν ένα εξειδικευμένο άτομο για την φροντίδα των μικρών τους.

Δώστε μας λίγες συμβουλές με το τι πρέπει να προσέξουν κατά την καταχώρηση της αγγελίας τους οι γονείς και οι υποψήφιες babysitters.

Ας αρχίσουμε με τους γονείς. Καλό είναι στην αγγελία τους να περιγράφουν με σαφήνεια το άτομο που επιθυμούν να συνεργαστούν και τις απαιτήσεις τους από αυτόν. Επίσης, μπορούν να δίνουν μια γενική περιγραφή της οικογένειάς τους, για να παίρνουν μια εικόνα οι υποψήφιες babysitters. Oι babysitters πρέπει να αγαπούν αυτό που κάνουν και να φέρονται σαν επαγγελματίες. Πρέπει να είναι ειλικρινείς, να έχουν όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν και να συμπληρώσουν το προφίλ τους με προσοχή. Η εμπειρία και οι γνώσεις δεν είναι πάντα απαραίτητα πιο σημαντική είναι η διάθεση για προσφορά και το μεράκι για το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Τα pints σας εύχονται καλή επιτυχία!!

Ευχαριστούμε πολύ!