Εντυπώσεις από το τρίτο Music Highway Festival

Το τρίτο Music Highway Festival μόλις έχει φτάσει στο τέλος του και η ιστορική σκηνή του «Κυττάρου» ξεστήνεται σιγά σιγά. Ο κόσμος φαίνεται αρκετά ικανοποιημένος και φεύγει «γεμάτος» από αυτά που άκουσε και είδε από τέσσερις εξαιρετικές και πολλά υποσχόμενες αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες. Τα Pints βρεθήκαμε στο «Κύτταρο», χορέψαμε, τραγουδήσαμε με ωραίες μουσικές πάντα σε ροκ ύφος και γενικά φύγαμε με την αίσθηση της προσμονής για το επόμενο Music Highway Festival που τείνει, πλέον, να γίνει θεσμός.

Το live άνοιξαν οι νεαροί και πολλοί ελπιδοφόροι Rollin’ Dice με σαφείς επιρροές στον blues και hard rock ήχο τους από συγκροτήματα όπως οι AC/DC, Black Sabbath και Led Zeppelin και έδειξαν πως ήταν οι ιδανικοί για να ζεστάνουν το κοινό που είχε αρχίσει να γεμίζει σταδιακά το «Κύτταρο». Άνθρωποι κάθε ηλικιών που αγαπούν το ροκ και γενικότερα την καλή μουσική βρέθηκαν στο ιστορικό club και φάνηκαν να συνεπαίρνονται από τις όμορφες μουσικές των καλλιτεχνών.

Empty Frame

Επόμενοι στην σειρά οι Empty Frame ένα συγκρότημα που το ακούσαμε για πρώτη φορά εμείς από τα Pints και μείναμε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το καλλιτεχνικό τους υπόβαθρο. Με μουσική που κάνει την σκέψη σου να ταξιδεύει και με αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα σε τσέλο, πλήκτρα, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο και τύμπανα οι Empty Frame άφησαν μια πιο γλυκιά, αλλά και συνάμα σκοτεινή γεύση στο κοινό. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως στο σχήμα υπάρχει και βιολί, παρά την απουσία του από την σκηνή του «Κυττάρου», και πως έχουν κυκλοφορήσει έναν δίσκο το 2011 με τίτλο, “They think we are Eskimos”. Ο συγκλονιστικός ήχος τους (alternative αν θέλετε, αλλά και με πολλά στοιχεία από folk rock και όχι μόνο) μας απογείωσε και η συνέχεια ήρθε να μας αποτελειώσει.

Οι διοργανωτές Mr. Highway Band βγήκαν στην σκηνή προσφέροντας ένα «εκρηκτικό» live για ακόμη μία φορά με πολύ hard rock ύφος και φυσικά με αρκετά κομμάτια από τον νεοσύστατο δίσκο τους “Story Of My Life”. Με φωνητικά πέρα από κάθε φαντασία πρόσφεραν έναν απίστευτο μικρό χαμό ειδικότερα με το σπουδαίο “The River And The Town” από το καινούργιο τους άλμπουμ, καθώς και με την εκτέλεση του “Blitzkrieg Bop” των Ramones. Πραγματικά εξαιρετικοί.

Μr.Highway

Τελευταίοι μετά την πολύ δυναμική παρουσία των Mr. Highway Band ήταν οι Beggar’s Blues Diary που έκλεισαν το live με ακόμα πιο «τρελό» ήχο, με επιρροές από το ροκ των ‘70s, ‘80s και ’90s και με το νέο τους single “Desperate Rock ‘n’ Roll” από τον τρίτο τους δίσκο να μιλάει από μόνο του για τις ορέξεις των μελών της μπάντας που μετρά 6 χρόνια ζωής.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται το Music Highway Festival και παρόλο το πειραματικό του ξεκίνημα το 2012, φαίνεται να εξελίσσεται σε θεσμό και γιατί όχι, καθώς είναι ένας τρόπος να έρθουν στο προσκήνιο και να γίνουν γνωστές ελληνικές μπάντες με αγγλόφωνο στίχο και να προσεχθούν δημιουργικές προσπάθειες που αξίζει να στηριχθούν. Και όπως λένε και στο μότο τους οι Mr. Highway Band, “Once you roll, keep rocking”.

Ραντεβού σε έναν χρόνο –ελπίζουμε- με το τέταρτο Music Highway Festival!