Ο κύριος Πιμποτί και ο Σέρμαν: ένα ιδυοφυές καρτούν!

Μετά τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και τον «Ποντικομικρούλη», ο Ρόμπ Μίνκοφ προσθέτει στο ενεργητικό του ακόμα ένα εξαίσιο cartoon με τίτλο «Ο κύριος Πίμποτι και ο Σέρμαν». Βασισμένο στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Rocky and Bullwinkle» το νέο αυτό κινούμενο σχέδιο της Dreamworks ήρθε στη μεγάλη οθόνη για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Τα pints παρακολούθησαν την ταινία και σας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.

Ας συστηθούμε λοιπόν! Πρωταγωνιστές της ταινίας κινουμένων σχεδίων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους ομώνυμους Πίμποτι και Σέρμαν. Ο Πίμποντι είναι ένας σκύλος αλλά όχι ένας συνηθισμένος σκύλος, ένας σκύλος ιδιοφυία. Ο Σέρμαν είναι ο γιος του κυρίου Πίμποτι και περιέργως πως, είναι ένα αγόρι. Ο κύριος Πίμποτι είναι ένας υπέροχος πατέρας που αγαπά πολύ τον υιοθετημένο γιο του και του παρέχει όλες τις ανθρώπινες ανέσεις αφού και ο ίδιος ζει σαν άνθρωπος. Οι δυο τους ζουν μια καθημερινή περιπέτεια και μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και οι δύο από τη σχέση που έχουν αναπτύξει. Όμως ένα δάγκωμα θα τα αλλάξει όλα και θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Το συγκεκριμένο cartoon μας διηγείται την ιστορία ενός ξεχωριστού σκύλου, ενός σκύλου που μιλάει και φτιάχνει cocktails, ενός σκύλου που ζει σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και οδηγά μηχανή. Όμως ο κύριος Πίμποτι είναι πολλά παραπάνω! Ο κύριος Πίμποτι είναι ένας Νομπελίστας επιστήμονας, ένας διακεκριμένος βιομήχανος και ένας εξέχων σύμβουλος αρχηγών κρατών. Ο κύριος Πίμποτι φωνάζει «Λέο» τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι και έχει λύση για κάθε πρόβλημα πάσης φύσεως. Πάραυτα, ο κύριος Πίμποτι υιοθετεί ένα αγόρι γιατί πάντα ήθελε την δική του οικογένεια που λόγω της διαφορετικότητας του στερήθηκε.

Το «Κύριος Πίμποτι και Σέρμαν» είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια που θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Οι μικροί ξεκαρδίζονται στα γέλια με τις περιπέτειες των δύο φίλων ενώ οι μεγάλοι διασκεδάζουν ίσως ακόμα περισσότερο λόγω του προτερήματος που τους δίνει η ηλικία. Το χιούμορ του έργου βασίζεται αρκετά σε λογοπαίγνια και ιστορικά γεγονότα που τα πολύ μικρά παιδιά ίσως αγνοούν αλλά αυτό το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και για τους ενήλικες. Η ταινία ωστόσο είναι η τέλεια ευκαιρία για να συζητήσετε πολλά και ενδιαφέροντα με τα παιδιά που… θα σας συνοδέψουν. Τρωικός πόλεμος, Αναγέννηση, Γαλλική επανάσταση και εξέχοντα πρόσωπα της ιστορίας όπως ο Νεύτωνας, ο Γκάντι και ο Αγαμέμνονας είναι παρόντα σαν μια τέλεια αφορμή για γνώση και συζήτηση.

«Ο κύριος Πίμποτι και ο Σέρμαν» έρχονται κοντά μας σε μια πολύ προσεγμένη μεταγλώττιση και είναι έτοιμοι να μας παραδώσουν μαθήματα αγάπης, φιλίας και ιστορίας με τον πιο ιδιοφυές τρόπο. Σπεύσατε στις κινηματογραφικές αίθουσες και δεν θα τους αγαπήσετε απλά αλλά θα νοιώσετε και «απεριόριστη στοργή» για τους δύο αυτούς ήρωες. Καλή προβολή!