Το θέατρο Badminton γέμισε… Γάτες!!

Το θέατρο Badminton φιλοξενεί για δεύτερη φορά το αριστούργημα του Andrew Lloyd Weber, Cats που έχει μαγέψει θεατές σε όλο τον κόσμο. Το διάσημο μιούζικαλ, είναι εδώ και παρουσιάζεται στους Αθηναίους και θα συνεχίσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Εμείς παρακολουθήσαμε την παράσταση και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ είναι πλέον γεγονός και οι Αθηναίοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη αφού ήδη από την προπώληση, οι εισπράξεις ήταν εντυπωσιακές. Κάθε μέρα, η αίθουσα του θεάτρου Badminton γεμίζει από τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Το κοινό που θα παρατηρήσει κανείς μπαίνοντας στο θέατρο δεν έχει ομοιομορφίες, το αντίθετο μάλιστα. Μέχρι και μικρά παιδιά είδαμε να παρακολουθούν την παράσταση με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον ενός γνώστη του είδους, ενώ και οι μεγαλύτερες ηλικίες ήταν εξίσου εντυπωσιασμένες από το αποτέλεσμα.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να σας μιλήσω για το έργο αφού η πλοκή του είναι ιδιαιτέρως απλή και κατανοητή, με βασικό θέμα τις γάτες και κύριο στόχο την διασκέδαση. Πάραυτα, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αρτιότητα της παραγωγής και της εκτέλεσης του έργου που συνέβαλαν προκειμένου να επιτευχθεί το ξεχωριστό αποτέλεσμα που είχαμε την χαρά να απολαύσουμε. Με 50.000.000 θεατές να το έχουν παρακολουθήσει από το 1981 μέχρι και σήμερα, το Cats κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των πιο επιτυχημένων παραστάσεων του West End και στη δεύτερη θέση των παραστάσεων του Broadway, ενώ συνδυάζει άψογα την μουσική, την πρόζα, την ποίηση και φυσικά το χορό.

Το σκηνικό παραπέμπει σε έναν σκουπιδότοπο ιδιαίτερα προσεγμένο σκηνογραφικά στον οποίο διαδραματίζεται όλη η πλοκή του έργου. Όλο το cast είναι φυσικά εξαιρετικά ταλαντούχο με άλλους να ξεχωρίζουν για τις χορευτικές και άλλους για τις φωνητικές τους δυνατότητες ενώ η ζωντανή ορχήστρα αποθεώνει την παράσταση. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Andrew Lloyd Weber, Memory, ακούγεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έργου συνοδεύοντας εκτός των άλλων και την καταληκτική σκηνή. Τα συναισθήματα είναι πολλά και κυμαίνονται από το γέλιο και την ικανοποίηση έως την συγκίνηση αγγίζοντας τους περισσότερους θεατές. Από τα λίγα σχόλια που άκουσα βγαίνοντας από το θέατρο, άλλος λάτρεψε τα κουστούμια, άλλος τον χορό, άλλος το τραγούδι. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, πρόκειται για μια παράσταση για όλα τα γούστα που δεν πρέπει να χάσετε. Σπεύσατε!