Ο “Mr. Greg” μιλάει στα Pints για το… “Story of Mr. Highway Band’s Life”!

Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ των Mr. Highway Band «Story of my Life», αν σου έλεγα να χαρακτηρίσεις με 5 λέξεις το νέο δίσκο, ποιες θα ήταν αυτές; Οι 5 πρώτες που σου έρχονται στο μυαλό.

Εικόνες , σύνθεση, ταξίδια , φιλία, προσμονή.

Τι το διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο σας δίσκο «Is that myself» (που να πούμε ότι εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί) θα παρατηρήσει το κοινό; Ποια είναι η εξέλιξή σας δισκογραφικά στο «Story of my life»;

Ναι τυπώσαμε πέρσυ (ανεξάρτητη παραγωγή) και φέτος αναγκαστήκαμε να επανατυπώσουμε τον 1ο κάνοντας ένα remaster! Ήμασταν πολύ τυχεροί που περιοδεύσαμε σχεδόν όλη την Ελλάδα-Κύπρο και καταφέραμε να τον πουλήσουμε μόνοι μας!

Ο 2ος δίσκος (επίσης ανεξάρτητη παραγωγή) έχει περισσότερα «γκάζια» συγκριτικά με τον 1ο ! Είναι πιο δυνατά τα riffs της κιθάρας τα φωνητικά πιο δυναμικά και γενικά θεωρείται πιο «σκληρός» δίσκος, χωρίς βέβαια να λείπουν οι μπαλάντες!

Στο νέο δίσκο υπερισχύει κάποια από τις country, blues, rock ‘n’ roll επιρροές σας ή πρόκειται και πάλι για ένα κράμα απ’ όλα τα παραπάνω;

Ναι ξεκάθαρα οι επιρροές μας αυτές εμπεριέχονται σαν στοιχεία και αναφορές μέσα στην ενορχήστρωση του δίσκου σε όλα τα κομμάτια! Είμαστε μπάντα με θεματικές κι αυτό το παρουσιάζουμε και στα Live μας! Έχουμε την country ,blues αναφορά μας, κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές επιρροές από την country-folk μέχρι τα 90’ς, που προσπαθήσαμε να την εντάξουμε στα κομμάτια μας!

 

Υπάρχετε ως «Mr. Highway Band» από το 2011. Ποιους σταθμούς στην τρίχρονη πορεία της μπάντας θεωρείς ως καταλυτικούς στην έως τώρα εξέλιξή σας;

Σωστά! 5 Μαίου 2011 είναι τα γενέθλια!

Το να βρεθούμε στο πλευρό ενός πολύ μεγάλου ερμηνευτή όπως ο Χρήστος Θηβαίος και να ταξιδέψουμε μαζί του Ελλάδα και Κύπρο αποκτώντας εικόνες και εμπειρία σίγουρα είναι ένας σπουδαίος σταθμός για εμάς! Καμαρώνουμε όμως εξίσου και για τις αυτόνομες παραγωγές μας καθώς και το δικό μας festival (Music Highway Festival) που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Κύτταρο , οι οποίες μας δίνουν την δύναμη να συνεχίζουμε και να έχουμε πίστη σε μας και στις ικανότητές μας!

Έχετε πάρει μέρος αρκετές φορές σε πολιτικές εκδηλώσεις. Είναι μέρος της γενικότερης νοοτροπίας της μπάντας η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις; Δε σας φοβίζει το ενδεχόμενο να χαρακτηριστείτε μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο και, ως εκ τούτου, ίσως να χάσετε μια μερίδα κοινού;

Ναι είναι ξεκάθαρα μέρος της νοοτροπίας μας! Είμαστε ενεργοί και δεν μένουμε αμέτοχοι! Ότι συμβαίνει γύρω μας, μας επηρεάζει. Έχουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Συμμετέχουμε στα κοινά με αγώνες είτε με όπλο την μουσική είτε όχι. Δεν μας απασχολεί αν θα χαρακτηριστούμε. Τα τραγούδια μας στιχουργικά και ερμηνευτικά αναφέρονται σε ανθρώπους με κοινωνικές ευαισθησίες που έχουν την έννοια του «αγώνα» μέσα τους άλλωστε. Δεν αποσκοπούμε σε ένα γενικό πλαίσιο ότι εμείς παίζουμε απλά μουσική και κάνουμε τέχνη για τις μάζες.

‘Εχετε ήδη ξεκινήσει το «Story of my Life Tour». Έχετε πάει Βόλο, ενώ  το Σάββατο στα Ιωάννινα και μετά στην Πάτρα. Οι live εμφανίσεις στην επικράτεια είναι «εκ των ουκ άνευ» για τους Mr. Highway Band; Ξέρεις να μας πεις και κάποιους επόμενους σταθμούς της περιοδείας σας;

Η μισή μπάντα προέρχεται εκτός Αθηνών οπότε κάποια σύνδεση την έχουμε τουλάχιστον σε Βόλο και Πάτρα! Από κει και πέρα στην περσινή περιοδεία στο πλευρό του Χρήστου μας έμαθε πολύς κόσμος και μας αγάπησε!

Επόμενοι σταθμοί είναι Θεσσαλονίκη , Λάρισα, Τρίκαλα , Χαλκίδα χωρίς να μπορέσω ακόμα να σου πω ακριβείς ημερομηνίες …

Στις 28 του Φλεβάρη θα πραγματοποιήσετε την παρουσίαση του ολόφρεσκου δίσκου σας «Story of my Life» στο «An Live Club» στα Εξάρχεια. Σε κάποιον που μπορεί να μη σας έχει δει άλλη φορά ζωντανά αλλά και σ’ αυτούς που σας γνωρίζουν ήδη, τι θα έλεγες σαν κάλεσμα για να τους παροτρύνεις να παρευρεθούν εκεί;

Πολλοί μας λένε ότι καταθέτουμε την ψυχή μας πάνω στην σκηνή σε κάθε μας εμφάνιση, οπότε μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν επιχείρημα?? Είναι μεγάλη υπόθεση πέρα από την πλάκα να στηρίζει ο κόσμος τα νέα εγχειρήματα! Εμείς προσπαθούμε να κρατάμε πάντα και την οικονομική εισφορά σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πολλές φορές εις βάρος μας για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής!

Πες μας και λίγα λόγια για το «Music Highway Festival», που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά στις 29 Μαρτίου στο Κύτταρο, όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Είναι το καμάρι μας! Είναι ένα festival με σκοπό να ενωθούμε – γνωριστούμε όλες οι αγγλόφωνες μπάντες! Όποιος έρχεται στο festival μας θέλουμε να έχει αυτή την έννοια .Να κάνει κάτι συλλογικό μαζί μας! Όλα τα festival μας καλύπτονται με οπτικοακουστικό υλικό και για να είμαστε στο 3ο κατά σειρά πάει να πει ότι κάτι αληθινό και καλό βγαίνει από όλο αυτό! Σας περιμένουμε στις 29/3 στο Κύυταρο με Beggars Blues Diary ,Empty Frame και τους πιτσιρικάδες Rollin’ dise!

Για σένα προσωπικά τι σημαίνει, τι συνιστά η παρουσία σου στους «Mr. HighwayBand»;

Μια εξαιρετική ψυχανάλυση στο τέλος της μέρας που με ξεκουράζει από πολλά προβλήματα της καθημερινότητας! Είμαστε πολύ δεμένοι κι εκτός σκηνής!

Και η κλασική ερώτηση που κάνω πάντα στο τέλος. Τι θα μπορούσε κάποιος να σου ευχηθεί ιδανικά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως «Mr. Greg» των «Mr. HighwayBand» για το μέλλον;

Σε προσωπικό επίπεδο όλοι θέλουμε να εξελισσόμαστε σίγουρα, αλλά ας κρατήσουμε τις ευχές για όλους μας  έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε όσο πιο γρήγορα από αυτήν την κατάσταση για να έχουμε όλοι ζωή και όχι επιβίωση!

Να είσαι καλά και σ’ ευχαριστώ! Καλή επιτυχία σε όλα!

Κι εγώ σ ευχαριστώ!

*Η φωτογραφία είναι από το δεύτερο δίσκο των Mr. Highway Band “Story of my Life” που έχει ήδη κυκλοφορήσει και ευχαριστούμε το Γιάννη Μαργετουσάκη για την ευγενική του παραχώρηση!