Βρες project και γίνε φωτογράφος!

Κι ενώ θες να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα εποικοδομητικό και καλλιτεχνικό χόμπι όπως η φωτογραφία,έχεις την απορία για το ποιο θα πρέπει να ‘ναι το πρώτο σου βήμα; Καταρχάς, θα σου ήταν πολύ χρήσιμο να πάρεις κάποια μαθήματα, που θα σε κατευθύνουν τεχνικά και όχι μόνο. Εκθέτοντας τη δουλειά σου σε ένα έμπειρο κοινό, θα λάβεις χρήσιμα σχόλια που θα σε βοηθήσουν στην εξέλιξη σου. Όσον αφορά την έμπνευση, σου έχουμε κάποιες ιδέες για το νέο σου ξεκίνημα στο αγαπημένο σου χόμπι.

 

 

365 μέρες

 365 μερες φωτο

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αρκετά διαδεδομένο φωτογραφικό project είναι αυτό το 365 ημερών, μια φωτογραφία κάθε μέρα του χρόνου. Στο τέλος του χρόνου, ο φωτογράφος εκθέτει τις φωτογραφίες που συγκέντρωσε μετά ένα χρόνο καθημερινών φωτογραφικών κλικ. Επιλέγοντας αυτό το θέμα, θα ήταν ενδιαφέρον να εστιάσεις στα ίδια πρόσωπα (είτε φωτογραφίες του εαυτού σου, είτε άλλων) όλο το χρόνο, έτσι ώστε να διακρίνεις τις αλλαγές μέσα στο χρόνο. Πώς «φέρεται» ο χρόνος στους ανθρώπους;

 

 

Οι άγνωστοι

 προσωπο

Κάθε μέρα όλο και κάποιος ιδιαίτερος άγνωστος τύπος θα σου κινεί το ενδιαφέρον. Φυσιογνωμικά, στυλιστικά, κ.ο.κ. Αυτές τις ιδιαιτερότητες μπορείς να τις απαθανατίσεις και να «ντύσεις» το πρώτο σου πρότζεκτ με τις ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες άγνωστων ατόμων. Κατά βούληση, μπορείς να κάνεις το θέμα σου πιο συγκεκριμένο. Π.χ «οι πιο γκροτέσκο άγνωστοι», «οι πιο στιλάτοι άγνωστοι».

 

 

Μια κρυμμένη γωνιά

 κηπος

Κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, ή μέσα στο χρονικό διάστημα που εσύ θα ορίσεις, μπορείς να «ξετρυπώνεις» και μια καινούρια γωνιά στη πόλη σου, την οποία θα συμπεριλαμβάνεις σε ένα άλμπουμ. Στο τέλος της προθεσμίας που θα θέσεις, θα έχεις συγκεντρώσει πολλές «κρυφές γωνιές» και θα έχεις ολοκληρώσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, το οποίο θα άξιζε να εκθέσεις.

 

 

Η ευτυχία της ημέρας

 παιδια

Τι θα έλεγες για ένα χρονικό διάστημα, να προσπαθούσες να ανακαλύψεις την «ευτυχία της ημέρας» ή ορθότερα μια στιγμή που να αποπνέει έντονα ευτυχία; Υπάρχουν άνθρωποι στο δρόμο που μπορούν να σε εμπνεευσουν, ασε που δεν είναι απαραίτητο το θέμα αυτό να περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από πρόσωπα. Μια εικόνα ευτυχίας μπορεί να βρείτε και μέσα στη φύση.

 

 

Τι πρέπει να αλλάξουμε

 molysmeno-nero

Σε αυτό το θέμα μπορείς να συμπεριλάβεις διάφορα μέρη,σημεία της πόλης σου, που θεωρείς ότι επιδέχονται βελτίωσης. Θα ήταν μια προσπάθεια να κινητοποιήσεις κόσμο και να προωθήσεις μια προσπάθεια για αλλαγή και βελτίωση. Δείχνοντας σημεία που πρέπει να αλλάξουν, συμβάλλεις στην αλλαγή μέσα από την καλλιτεχνική ματιά σου. Εκτός αυτού, πέρα από το να υποδείξεις και να αποτυπώσεις τα σημεία αυτά, μπορείς μέσω του photoshop να προβάλλεις και την βελτιωμένη εκδοχή!

Καλή έμπνευση!