Ο Ρονάλντο την «Χρυσή Μπάλα», ο Ριμπερί την απορία

Λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την πολυπόθητη «Χρυσή Μπάλα» για δεύτερη φορά στην καριέρα του, κάτι που φάνταζε σίγουρο μετά την απόφαση της FIFA να παρατείνει την ψηφοφορία με σκοπό να πάει το βραβείο στον Πορτογάλο.

Δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για αδικία. Για απορία, όμως, μπορεί. Ο Ρονάλντο έκανε απίστευτα πράγματα την χρονιά που μας πέρασε, πέτυχε 69 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο τίτλο δεν πανηγύρισε. Κάτι που έκανε και με το παραπάνω ο εκπληκτικός Φρανκ Ριμπερί που τα σάρωσε όλα με την Μπάγερν Μονάχου.

Champions League, πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας, super cup Ευρώπης, παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, όλα κατέληξαν στα χέρια του Γάλλου που είχε και αξιοσημείωτη συνεισφορά σε αυτές τις κατακτήσεις. Απορία, λοιπόν και ερώτημα προς την FIFA. Τι παίζει τελικά ρόλο στην τελική απόφαση για τον νικητή; Τα γκολ ή οι τίτλοι που θα κατακτήσει ένας παίκτης; Η πορεία ή απλά το τι λέει ο περισσότερος κόσμος εξαιτίας της διαφοράς εμπορικότητας των δύο αντιπάλων.

Γιατί πράγματι το όνομα του Ρονάλντο κάνει περισσότερο «γκελ» στο κοινό από το αυτό του Ριμπερί. CR7, βλέπετε. Δεν έχω κάτι με τον Πορτογάλο. Τεράστιος παίκτης αναμφισβήτητα. Εντούτοις, θα πρέπει να αναρωτηθούμε κάποια στιγμή αν αρέσει στους ποδοσφαιρόφιλους αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ρονάλντο, Μέσι, Ρονάλντο, Μέσι, Μέσι, Ρονάλντο.Είναι οι δύο καλύτεροι και εναλλάσσονται στην κορυφή. Πόσο κρίμα είναι, όμως, για κάποιους παίκτες που έχουν δώσει και την ψυχή τους να μην τους αναγνωρίζεται αυτό;

Φέτος ο Ριμπερί που όχι μόνο δεν πήρε την «Χρυσή Μπάλα» που για μένα άξιζε, αλλά έμεινε και τρίτος και… καταϊδρωμένος πίσω από Ρονάλντο και Μέσι. Πέρσι ο Ινιέστα και πριν 2-3 χρόνια (συνεχόμενα μάλιστα) ο Τσάβι που κατά την γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία που δεν έχει πάρει ακόμα «Χρυσή Μπάλα» αυτός ο παίκτης. Ο Ρονάλντο έπρεπε να είχε κατακτήσει το βραβείο ίσως πέρσι. Το πήρε φέτος και η FIFA νόμιζε ότι θα διορθώσει ένα λάθος με ένα ακόμα. Δεν πάει έτσι όμως.

Ο Κριστιάνο πήρε το προσωπικό τρόπαιο που τόσο ήθελε. Μπράβο του. Του χρόνου ξανά ο Μέσι ή ο Ρονάλντο. Τσάβι, Ριμπερί, Ινιέστα και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, θα περιμένετε «αιώνια» το αναθεματισμένο βραβείο. Δυστυχώς.