Μελωδικοί Αγώνες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο οι τρίτοι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η κεντρική σκηνή του ιδρύματος, υποδέχτηκε 20 δημιουργούς που παρουσίασαν τα μουσικά τους σύνολα στην κριτική επιτροπή και το παρευρισκόμενο κοινό.

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου ως επιμελητής των αγώνων και μέλος της κριτικής επιτροπής εκφώνησε τον εναρκτήριο λόγο των Αγώνων τονίζοντας το υψηλό επίπεδο όλων των συμμετοχών και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Στον λόγο του παρομοίασε τους νέους δημιουργούς με Πλατάνια που πρέπει να φυτευτεί ο σπόρος τους και έπειτα να λάβουν την ανάλογη φροντίδα. Επιπλέον υπογράμμισε πως οι Αγώνες γίνονται προκειμένου να υποστηριχτεί η ελληνική μουσική που φαίνεται πολύ σύντομα να πέφτει σε τέλμα λόγω της απουσίας νέων ανθρώπων και δημιουργών. Τέλος, εξήγησε πως επιλέχτηκε η λέξη Αγώνες καθώς είναι αντιληπτή η αγωνία των συμμετεχόντων και προκειμένου να αποφευχθεί ο χαρακτηρισμός Φεστιβάλ που συνηθίζεται σε αντίστοιχους μουσικούς διαγωνισμούς. «Το ελληνικό τραγούδι έχει ανάγκη να τροφοδοτηθεί από νέα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Στην Τρίτη χρονιά των Αγώνων Δημιουργίας παρευρέθηκε και ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας ο οποίος εκτός των άλλων παρέδωσε και το βραβείο στη νικήτρια του διαγωνισμού Ελευθερία Παναγάκου για το τραγούδι της «Το στέκι».

Οι συμμετέχοντες ήταν εξαιρετικοί όπως είχε προειδοποιήσει ο  Δ. Παπαθανασίου το κοινό το οποίο συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία επιλογής. Το πρόγραμμα της παράστασης περιείχε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο η «μεγάλη επιτροπή» όπως αποκαλούσαν το κοινό, καλούταν να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα τραγούδι προκειμένου να πάρει το βραβείο κοινού. Μεγάλη ποικιλία σε στυλ, ύφος και είδος χαρακτήριζε της υποψηφιότητες κάνοντας την επιλογή ακόμα πιο δύσκολη και την βραδιά ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Το μόνο μελανό σημείο της διοργάνωσης φαίνεται πως ήταν η μεγάλη αναμονής μίας ώρας που μεσολάβησε έως ότου βγουν τα αποτελέσματα αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο αφού η υπόλοιπη βραδιά ήταν άρτια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Οι νικητές που πήραν τα τρία βραβεία κοινού ήταν στην τρίτη θέση ο «μικρός καβαλάρης» του Π. Κυπραίου, στην δεύτερη θέση το «Άλικο γράμμα» του Ν. Παπαδογεώργου και στην πρώτη θέση το άκρως νεανικό με hip hop ακούσματα «Στέκι» της Ε. Παναγάκου. Το βραβείο κοινού απέσπασαν «Τα μεροκάματα» των Χ. Καραντωνίου και Δ. Παπαχαραλάμπους.