Τα αγαπημένα τραγούδια τίτλων από τηλεοπτικές σειρές- Ελλάδα

Είναι κάποιες σειρές που δεν μας νοιάζει καθόλου η εισαγωγή και απλώς περιμένουμε να αρχίσει η σειρά, είναι άλλες που μας νοιάζει μόνο το τραγούδι ή το μουσικό θέμα και είναι και κάποιες που μας αρέσουν όλα. Σε αυτό το αφιέρωμα, θα αναλύσουμε ποια είναι τα πιο διάσημα και αγαπημένα τραγούδια ή μουσικές τίτλων αρχής στις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Η σειρά είναι τυχαία και δεν συμβολίζει αξιολόγηση.

1. Παρά ΠέντεΉμουν Άγγελος του Τσάρλι.

Η επιτυχημένη κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη έχει ένα πολύ ανάλαφρο και ταιριαστό μουσικό θέμα. Ακόμα και οι στίχοι του συμβαδίζουν με την πλοκή της σειράς, καθώς το τραγούδι σε καθημερινούς ανθρώπους που γίνονται ήρωες. Από πιο δημοφιλή ringtone του 2006-7 που παιζόταν η σειρά, ελάχιστοι δεν το γνωρίζουν.

2. Αναστασία – Αναστασία (Ελευθερία Αρβαντιτάκη)

H  Aναστάσια, πρώτη διδάξασα στα ερωτικά τρίγωνα συνάπτει σχέση με πατέρα και γιο. Από τα πιο προκλητικά σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, πρωτοπόρο για την εποχή του (γυρίστηκε το 1994). Το τραγούδι των τίτλων τραγουδάει η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

3. Τρίτο Στεφάνι – Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η μεταφορά του βιβλίου του Κώστα Ταχτσή από τον ΑΝΤ1 είχε μεγάλη επιτυχία. Με ηθοποιούς όπως η Νένα Μεντή και η Λήδα Πρωτοψάλτη. Ανέβηκε πρόσφατα και στο Εθνικό Θέατρο.  Το υπέροχο αυτό τανγκό είναι σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη με τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου  και ερμηνεύει η Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

4. Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά

Από το μυθιστόρημα του Κώστα Μουρσελά, ο Κώστας Κουτσομύτης σκηνοθέτησε  τα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά. Ένα μυθιστόρημα για λάθος επιλογές και χαμένους έρωτες, με τον Κώστα Αρζόγλου, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και το Γιώργο Νινιό. Και φυσικά, το ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας, που δεν θα μπορούσε να λείπει από οποιαδήποτε μουσική λίστα.

5. Ψίθυροι Καρδιάς

Η τσιγγάννα Ερατώ  ερωτεύεται τον Αντώνη και παρά τις απαγορεύσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό ζουν τον έρωτά τους στην πρώτη επιτυχία του Μανούσου Μανουσάκη.

6. Είσαι το ταίρι μου

Μια υπερεκτιμένη κατά τη γνώμη μου κωμική σειρά. Η Βίκυ Σταυροπούλου αλλάζει θέσεις με την Κατερίνα Λέχου και μπλέκεται σε μια μεγάλη περιπέτεια, από την οποία θα βγει κερδισμένη καθώς θα ερωτευτεί τον νεαρό και πρωτοεμφανιζόμενο σχεδόν Αλέξη Γεωργούλη.

7. Άγγιγμα Ψυχής

Ο παπάς Σταύρος Ζαλμάς ερωτεύεται την Θεοφανία Παπαθωμά και παραβαίνει τους όρκους του.  Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε ηλικία 17 ετών έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο σε μουσική Γιώργου Χατζηνασίου.

8. Κλείσε τα μάτια- Τράβα Σκανδάλη

Από τις πιο αγαπημένες σειρές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με ένα απογοητευτικό φινάλε. Η μουσική ήταν της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

9. Λόγω Τιμής – Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια

Μια σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου για μια παρέα φοιτητών. Η Βίκυ Βολιώτη, ο Άλκης Κούρκολος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Δημήτρης Αλεξανδρής και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συνέθεσαν μια αξέχαστη φοιτητική παρέα που κράτησε σε πολλούς φοιτητές και μη συντροφιά.

10. Δέκα- Το ταγνκό του έρωτα

Το λιγότερο γνωστό δυστυχώς κομμάτι της λίστας. Η Ελένη Καραϊνδρου συνθέτει για την εξαιρετική τηλεοπτική σειρά Δέκα, ένα υπέροχο ταγκό.