Και το «show» συνεχίζεται…

22 χρόνια πέρασαν. Πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος, ε… «Έφυγε» αλλά είναι σαν να είναι ακόμη εδώ, μαζί μας. Η εκκωφαντικά πανέμορφη και μη γήινη φωνή του μένει στο μυαλό. Σαν να τον έχεις δίπλα σου ένα πράγμα. Και να σου φωνάζει. « I’m never giving in. On with the show!». Ο λόγος για τον εξωπραγματικό Freddie Mercury, τον φίλο Freddie που μας μίλησε για φιλίες, υπαρξιακά, αγάπες. Μας έκανε να δακρύσουμε.

Αυτός ήταν ο σπουδαίος performer, ο μεγάλος μουσικός που ήξερε πώς να δώσει πνοή σε ένα live, αλλά και να συγκινήσει με το απαλό του παίξιμο στο πιάνο στο «Bohemian Rhapsody» και όχι μόνο. Τέτοια μέρα το 1991 τελείωσε η δική του εν ζωή «ραψωδία». Μόλις στα 45 του. Η ψυχή των Queen αποφάσισε να «ζήσει» μόνη από τότε, έχοντας δώσει χρόνια μάχη με το AIDS. Ο τραγουδιστής που τραγουδούσε σε οκτάβες πέρα από το φυσιολογικό πήγε να συνεχίσει αλλού το «σόου» του.

Εμείς εδώ τον αγαπάμε και τον θυμόμαστε μέσα από 10+1 κορυφαίες στιγμές του με τους Queen, αλλά και από την σόλο καριέρα του. Γιατί όταν έγραφε το «The Show Must Go On» ήξερε ότι ήταν προφητικός. Μιλούσε για εκείνον, για την μάχη του, για την θέλησή του για ζωή.

Απολαύστε…

«Don’t Stop Me Now»

«Somebody To Love»

«Living On My Own»

«Friends Will Be Friends»

«I Want To Break Free»

«Too Much Love Will Kill You»

«Radio Ga Ga»

«Death On Two Legs»

«Crazy Little Thing Called Love»

«Bohemian Rhapsody»

Bonus track:

«The Show Must Go On»