Γιατί τα όνειρα είναι απαραίτητα…

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ξεκίνησε η παιδική παράσταση «Ο μαγικός κόσμος της Αμελή» στο Antart στη Γλυφάδα. Εκεί, στις 11 π.μ. κάθε Κυριακή θα συναντιούνται οι μικροί θεατές και θα απολαμβάνουν το εμπνευσμένο Θεατρικό-παραμυθό-παιχνίδι της ευφάνταστης θεατρικής ομάδας των Ονειροποιών. Η δημιουργική ομάδα που ζωντανεύει παραμύθια διάλεξε τον χαρακτήρα της γνωστής κινηματογραφικής Αμελή για να προσεγγίσει την σημαντικότητα των ονείρων στη καθημερινότητα και να ενθαρρύνει τα παιδιά να ονειρευτούν χωρίς φόβο.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία ενός ντροπαλού κοριτσιού «που το όνομα της θυμίζει Μέλι». Η μικρή Αμελή πάσχει από ευαίσθητη καρδιά και οι γονείς της αποφάσισαν  να μην την στείλουν σχολείο. Έτσι, η μικρή πρωταγωνίστρια εφευρίσκει χιλιάδες τρόπους προκειμένου να περνά την ώρα της και να κάνει φίλους. Οι μικροί θεατές καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης συμμετέχουν βοηθώντας την Αμελή σε κάθε της δραστηριότητα. Μαγειρεύουν μαζί τη μελόπιτα της και παίζουν μαζί με αυτήν και τους φανταστικούς φίλους της. Η Αμελή όμως θέλει να ξεπεράσει τους φόβους της και να ζήσει την πραγματική ζωή και αποφασίζει πως ο καλύτερος τρόπος είναι να πραγματοποιήσει τα όνειρα των γύρω της.

Μέσα από την αλληγορία του κοριτσιού που ζει στο όνειρο σχολιάζονται όμορφα μηνύματα που αφορούν εξίσου μεγάλους και παιδιά. Η μοναξιά των πόλεων και η απώλεια ανθρώπινων σχέσεων είναι γεγονότα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν ως τρόπο ζωής ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν. Η ιστορία της Αμελή όμως μπορεί να εμπλουτίσει τις ιδέες τους και να χαρίσει νέες διεξόδους για δημιουργία. ‘Το παράδειγμα της Αμελή, που καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή των γύρω της με μικρές κινήσεις που βασίζονται στα όνειρα, αποτελεί την ενθάρρυνση που χρειάζονται οι μικροί θεατές για να πιστέψουν στα όνειρά τους και κλίνει το μάτι στους ενήλικες υπενθυμίζοντας τους πως διατηρώντας την παιδικότητά μας η ζωή ομορφαίνει’ μας είπε η Έρρικα Μακρή που έχει αναλάβει την σκηνοθεσία της παράστασης.

Το ηθικό δίδαγμα του έργου συνοψίζεται στα ελάχιστα λόγια που ακούγονται στο τέλος της παράστασης: « Η τύχη μικρή μου δεν περιμένει. Πρέπει να την προλάβεις εκείνη τη στιγμή που περνά από μπροστά σου. Μην αφήνεις τις ευκαιρίες της ζωής να ξεγλιστρούν. Η ζωή είναι ένα μπουκέτο από στιγμές, από επιλογές, από αποφάσεις». Με το τέλος της παράστασης τα παιδιά καλούνται να επισκεφτούν την θεατρική σκηνή και να μιλήσουν με τους ηθοποιούς για τις εντυπώσεις και τα σχόλια τους. Όμως η εμπειρία τους δεν σταματάει εδώ αφού καλούνται να δημιουργήσουν τους δικούς του πρωταγωνιστές μέσα από χειροτεχνίες και πάλι με τη βοήθεια των ηθοποιών.

Η Αμελή χρειάζεται τα συστατικά της φαντασίας των παιδιών για να ολοκληρώσει την μαγική της συνταγή οπότε ακολουθήστε την μαζί με τα παιδιά σας σε μια ονειρική παράσταση που θα εντυπωσιάσει τους μικρούς και θα αφυπνίσει τους μεγάλους.  Η Έρρικα Μακρή, η Έλενα Πασχάλη καθώς και οι ηθοποιοί της παράστασης θα σας περιμένουν τα πρωινά της Κυριακής για να σας ξεναγήσουν στα όνειρα! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον παρακάτω ιστότοπο: http://stage.antart.gr/events/oneiropoioi-o-magikos-kosmos-tis-ameli/