Γελάω που πέφτεις από τα σύννεφα (ανέκαθεν αυτό έκανες)

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες ζω κάτι που έχω ξαναζήσει πολλάκις σ’ αυτή τη χώρα. Ένας λαός ολόκληρος δε σταματά να πέφτει από τα σύννεφα. Και ναι, αναφέρομαι στο γεγονός με τις συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χ.Α. και όσα επακολούθησαν αυτού.

Η Χ.Α, σκοτώνει Έλληνα, εκτός από αλλοδαπούς (χρόνια τώρα). Πρώτο σοκ για τον «αγαθό» και πάντα καλοπροαίρετο Έλληνα νοικοκυραίο. Πώς είναι δυνατόν; Μα αυτοί «τα βάζουν» με τους ξένους, που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές μέσα από τα χέρια, που μας κλέβουν, που μας σκοτώνουν που κάνουν όσα οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ. Τι κι αν υπήρχαν φωνές χρόνια τώρα που σου έλεγαν ότι είναι φασίστες κι ο φασισμός δεν κάνει διακρίσεις; Ότι κάποια στιγμή θα βρεθείς κι εσύ και το παιδί σου στη θέση του θύματος. Εις μάτην.

Η Χ.Α., έπειτα από 26 χρόνια εύρυθμης λειτουργίας της, μας προέκυψε εγκληματική οργάνωση. Δεύτερο σοκ για τον, αγαπητό κατά τ’ άλλα, Έλληνα νοικοκυραίο. Δολοφονίες, απαγωγές, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, προστασία σε μαγαζιά, προστασία σε αλλοδαπούς (ναι ρε, σε αλλοδαπούς), οπλοστάσια κ.ο.κ. Μα το είχες ακούσει ότι κάθε τόσο μαχαιρώνουν Πακιστανούς και Αφγανούς, ότι τους σπάνε τα μαγαζιά, ότι οι περισσότεροι από δαύτους μπράβοι και σωματοφύλακες επαγγέλονται-επαγγέλονταν. Όχι, εκεί εσύ. Εξάλλου, τι αξία έχει ένας παραπάνω νεκρός Πακιστανός, ε; Σιγά τα αυγά, θα είπες.

Η Χ.Α συνεργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια με ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρηματίες, ανθρώπους των media, ακόμα και εν ενεργεία αλλά και απόστρατους αξιωματικούς του στρατού. Κι άλλο σοκ. Βέβαια, δεν μπορεί να μην είχες δει ένα σωρό φωτογραφίες σε διάφορες πορείες και διαδηλώσεις κρανοφόρων, ροπαλοφόρων, με παραλλαγή ντυμένων ατόμων που ξεπετάγονταν κάθε τόσο μέσα από τα ΜΑΤ και τα βοηθούσαν να «τελειώσουν» τη δουλειά μια ώρα αρχύτερα, ή να μην άκουσες πως η πλειοψηφία των σωμάτων ασφαλείας ψήφισε Χ.Α. στις εκλογές του 2012. Προβοκάτσια, θα είπες. Επίσης, θα είχες αναρωτηθεί γιατί σε κανέναν εργατικό αγώνα δεν ήταν παρόντες, γιατί σαμπόταραν απεργίες όπως αυτή στη Χαλυβουργική, γιατί ήταν οι μόνοι –εκτός από τη συγκυβέρνηση- που στήριζαν κινήσεις σαν αυτή στα μεταλλεία στις Σκουριές. Αλλά όχι, κι αυτά όλα ήταν σα να μην έγιναν ποτέ. Κι ας σου έλεγαν πάντα πως οι φασίστες είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού και των κεφαλαιοκρατών.

Ξέρεις κάτι; Γελάω. Γελάω με την κατάντια σου. Ήταν όλα μπροστά σου, πάντα ήταν. Εσύ δε θέλησες ποτέ να τα δεις. Εθελοτύφλησες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί νόμισες πως δεν αφορά εσένα, πως ποτέ δε θα σε αγγίξει. Και μετά ήρθε η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και στο τέλος ο Παύλος. Ξαφνικά, όλο σου το σύννεφο για τους «καλούς Έλληνες πατριώτες» γκρεμίζεται. Δηλαδή αυτό περίμενες τόσο καιρό για να καταλάβεις; Έπρεπε να φτάσουμε εδώ; Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε πει πως «Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια». Ναι, σωστά μαντεύεις…

Σε αυτό το σημείο, θέλω και οφείλω να κάνω ξεχωριστή μνεία στα αστεία ΜΜΕ που διαθέτουμε ως χώρα. Κι αυτοί πέφτουν από τα σύννεφα, σαν κι εσένα. Ή, καλύτερα, αυτοί διαλύουν τα σύννεφα που είχαν δημιουργήσει τόσα χρόνια και τα συντηρούσαν με την αγαστή βοήθειά σου. Και απλά παριστάνουν τους έκπληκτους. Μαζί μ’ αυτούς και η ηγεσία ετούτης της χώρας. Μόνο που όλοι αυτοί είναι μια συνωμοταξία. Γιατί οι κυβερνόντες και τα ΜΜΕ εκκόλαψαν και θέριεψαν με τις πολιτικές τους και τα φίδια και τα –χρυσά- αυγά τους.

Γι’ αυτό, πάψε να πέφτεις από τα σύννεφα και να «ψαρώνεις» με την αποφασιστικότητα του Αντώνη να πατάξει το φασισμό. Είναι εξ’ ορισμού οξύμωρο αυτό. Εξάλλου, μην ξεχνάς πως όσο εσύ εκπλήσσεσαι από τα κατορθώματα των αυγών, η κυβέρνηση μαζί με την Τρόικα αποφασίζουν τη λήψη περαιτέρω φασιστικών και εξαθλιωτικών μέτρων, τα οποία και θα τα μάθουμε εν καιρώ. Ο φασισμός όλων τους (γιατί προφανώς και δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες οι φασίστες) θα τελειώσει με αγώνες υπαρκτούς κι όχι με τα «ξεροκόμματα» που μας πετάνε ως «πάταξη του φαινομένου» απλά για να μας αποκοιμίζουν ακόμα περισσότερο και μετά να τραβούν και πάλι προς τη δόξα της μισαλλοδοξίας και του φόβου. Κι όπως πολύ εύστοχα λέει και ο στίχος «Ο φασισμός, κατάλαβέ το, δε θα πεθάνεις μόνος. Τσάκισέ τον!».